Nepoata bărbatului ucis de un şmecher cu BMW: „Tataie m-a apărat de omul rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama Albertinei arată desenul  cu bunicul lovit al fetiţei
Mama Albertinei arată desenul cu bunicul lovit al fetiţei

Nepoata de şase ani a bătrânului bătut pe trecerea de pietoni de un şofer nervos îşi desenează bunicul lovit şi întreabă când se întoarce „Tae“ acasă. Poliţiştii l-au reţinut ieri pentru 24 de ore pe şoferul Cosmin Drăgan (22 de ani), la patru zile de la moartea lui Pavel Rentea. Procurorii îl acuză pe agresor doar de tulburarea liniştii publice.

Nepoata bătrânului bătut în Vinerea Mare pentru că traversa strada prea lent a povestit că şoferul s-a întors să îl lovească din nou pe bunicul doborât la pământ de o ploaie de pumni. Copila de doar şase ani a privit cum bătrânul a intrat în stop cardio-respirator.

Mai citeşte şi:

O tânără de 19 ani a fost omorâtă pe zebră de un şofer cu antecedente rutiere

Agresorul, Gigi Cosmin Drăgan (22 de ani), a părăsit locul incidentului, dar s-a predat ulterior. Tânărul, care deţine o spălătorie auto în oraş şi despre care se spune că ar avea legături cu persoane din lumea interlopă, a dat doar o declaraţie la poliţie sâmbătă, 3 aprilie, după care a plecat liniştit acasă. Surse din rândul anchetatorilor spun că acesta ar fi părăsit oraşul. Ieri însă, la patru zile de la moartea lui Pavel Rentea, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore.

Pentru că legiştii de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova au stabilit că bătrânul a decedat din cauza unui infarct miocardic şi nu din cauza loviturilor primite, fapta tânărului a fost încadrată la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul de caz a solicitat ieri un raport complementar care însă va fi gata în două-trei săptămâni.

TIMIŞOARA: Mama victimei ucigaşului cu Ferrari crede că justiţia craioveană este coruptă şi îl va scoate pe Drăgan basma curată

Amintiri de groază

Albertina Marina (6 ani) a rămas cu imaginea bunicului care încerca neputincios să se apere. Ea desenează bătrâni cu urme de lovituri sub forma unor puncte negre la ochi şi în dreptul inimii, locurile unde Cosmin Drăgan l-a lovit pe bunic.

„Eram cu tataie, când un bărbat a coborât din maşină şi i-a dat nişte pumni la piept. A căzut jos, striga «ajutor». S-a ridicat şi a mai mers câţiva paşi", a povestit ieri copila. Şoferul a plecat după ce un alt bărbat a încercat să-l potolească, dar s-a întors. „Tataie se târa greu şi omul ăla i-a mai dat bătaie la cap. Iar a căzut. Tataie m-a apărat de omul rău. Se uita la mine, plângeam", a mai spus fetiţa.

„Mi-a omorât tatăl şi l-au lăsat liber"

Ionuţ Rentea, fiul bătrânului, spune că nicio rudă a şoferului nu l-a contactat, în tot acest timp, pentru a da explicaţii. „Să mă fi sunat măcar părinţii lui să-şi exprime condoleanţele sau să spună că nu a fost cu intenţie. Orice să-mi fi transmis, numai să mă fi contactat cineva. Aşa este normal. Măcar atâta lucru să fi făcut", a spus acesta.

Bărbatul se teme că agresorul tatălui său ar putea scăpa basma curată. „Dacă era să se moară de la frică, s-ar fi prăpădit după prima serie de bătaie şi nu s-ar mai fi pus pe picioare. Infractorii sunt privilegiaţi. De-aia ajung mulţi să-şi facă singuri dreptate. Mă aştept să-l acopere, dacă are o situaţie bună şi relaţii la nivel înalt", mai spune fiul victimei.

Din această cauză, el ia în calcul şi varianta prin care dosarul să fie strămutat la altă instanţă. „Este cunoscut că în Craiova deciziile în instanţă nu se iau pe dreptate şi că au fost destule cazuri de infractori eliberaţi. Vreau să evit această situaţie pentru că este bătător la ochi că tatăl meu meu a murit de la bătaia primită", a mai spus Rentea.

Pavel Rentea, mort pentru că traversa lent

Craioveanul se afla vineri, 2 aprilie, împreună cu nepoţica lui la plimbare. În timp ce treceau strada, un tânăr a coborât din maşină şi l-a luat la pumni pe motiv că traversează prea încet. Pavel Rentea (62 de ani) a murit câteva ore mai târziu, la spital.

Poliţia vrea să pedepsească „şmecheria" la volan

Flashurile şi claxoanele nervoase, depăşirile periculoase, slalomul printre maşini sau frânarea bruscă, fără motiv, în faţa altui autovehicul vor fi pedepsite de Codul Rutier. Poliţiştii şi parlamentarii discută în prezent despre posibilitatea sancţionării acestui gen de agresivitate în trafic. Potrivit şefului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Lucian Diniţă, deocamdată se caută o definiţie clară a faptei.

„S-a pornit de la exemplele prezentate în mass-media. De fapt nu este o noutate, astfel de discuţii se poartă din anul 2005 la ONU şi Bruxelles. Toate ţările vor să pedepsească agresivitatea în trafic. Dacă noi reuşim să o definim, este posibil ca şi alte ţări să ne urmeze exemplul. Acum aceste acţiuni agresive sunt prinse în alte categorii de contravenţii", a spus Diniţă. Poliţiştii au găsit şi metoda probării agresivităţii. Cele aproape 700 de aparate radar din dotarea Poliţiei Rutiere vor avea un cuvânt greu de spus în probarea faptelor „şmecherilor şoselelor".

„Având în vedere că cele mai multe cazuri de agresivitate se produc pe drumurile naţionale, suntem acoperiţi. Cele 449 de radare intrate de curând în dotare şi cele 235 deja existente vor înregistra orice ilegalitate", a mai spus şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă. (Valeria Cupă)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite