Contractul de privatizare a Oltchim este gata de semnat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia făcută publică de România TV
Fotografia făcută publică de România TV

Contractul de privatizare a Oltchim este gata să fie semnat, susţine România TV, care a făcut publică o fotografie realizată la Ministerul Economiei. Avocatul lui Diaconescu infirmă aceste informaţii, motivând că mai sunt trei mari probleme de lămurit înainte ca negocierile să se încheie.

UPDATE 23.20 Dan Diaconescu: "Statul nu vrea să-mi ia banii"

Dan Diaconescu a ieşit de la negocierile privind privatizarea Oltchim, afirmând că: "Lucrurile s-au clarificat. Începând din acest moment, lucrurile sunt limpezi. Vrem să salvăm combinatul, vrem să dăm banii, dar guvernanţii nu vor să ne ia banii şi să redeschidă acest combinat."

Continuând, Diaconescu a ţinut să reamintească faptul că a câştigat "în dauna unor investitori polonezi care voiau să îl dea la fier vechi şi să concedieze oamenii".

UPDATE 21.15 Potrivit România TV, negocierile dintre Dan Diaconescu şi Ministerul Economiei au fost întrerupte. Surse ministeriale au declarat că patronul OTV nu a demonstrat că are cele 45 de milioane de euro, ci "a arătat doar insistenţă".

Deocamdată, nici Diaconescu, nici angajaţii săi n-au plecat din sediul ministerului.

UPDATE 19.14 Dan Diaconescu discută în acest moment cu Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei.

UPDATE 18.07 Autorităţile sunt gata să semneze încă de vineri contactul pentru vânzarea capitalului majoritar al societăţii Oltchim către adjudecatarul licitaţiei, Dan Diaconescu, a declarat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

UPDATE 18.02 Dan Diaconescu a ajuns la Ministerul Economiei. El spune că-și dorește să fie tratat asemeni celorlalți investitori, precum cei de la Sidex Galați și OMV Petrom.

Întrebat dacă are banii necesari încheierii contractului, patronul OTV a răspuns: "Sper că lucrurile sunt clare, deşi ceilalţi parteneri ai noştri în această negociere au încălcat toate clauzele de confidenţialitate şi au lăsat să ajungă către presă documente bancare. Cred că nu mai are nimeni nicio îndoială în privinţa banilor. Banii au fost şi înainte de licitaţie, sunt încă şi vor fi permanent la dispoziţia Guvernului. Mai trebuie ca şi domnul Ponta să vrea aceşti bani".

"Cred că asta e o glumă. Cred că cea mai bună glumă pe care am auzit-o în ultima vreme. Cum să semneze contractul în condiţiile în care trei aspecte importante sunt încă nesoluţuionate? Cred că cineva se ţine de glume", a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, la România TV.

Reprezentantul legal al patronului OTV susţine că cele trei probleme rămase neclarificate vor fi discutate de Dan Diaconescu şi echipa de negocieri a ministerului Economiei, după ce preşedintele PPDD va pleca de la Eximbank, acolo unde se află în momentul de faţă.

Principala îngrijorare a lui Dan Diaconescu este Arpechim şi condiţiile în care se poate cumpăra acesta, deoarece Oltchim nu poate funcţiona fără această rafinărie, a mai spus Fenechiu.

În timpul zilei de astăzi, Dan Diaconescu s-a plimbat pe la mai multe bănci, pentru a obţine documentele necesare semnării contractului.

Citeşte şi:

SENZAŢIONAL Dan Diaconescu a devenit acţionarul Oltchim

Cine i-a deschis lui DD porţile către Oltchim

Ponta: Dan Diaconescu poate pune Oltchimul pe butuci

Oferta lui Dan Diaconescu, făcută ca privatizarea Oltchim: "pe genunchi"

"Domnu' Dan" nu mai e salvarea Oltchim! Angajaţii combinatului vâlcean au ieşit din nou în stradă

Premierul Ponta, despre privatizarea Oltchim: Datoria creşte cu 200.000 de euro în fiecare zi

Peste 400 de angajaţi de la Oltchim au ieşit în stradă cerând plata salariilor restante

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite