Dan Diaconescu: "Statul nu vrea să-mi ia banii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu: "Statul nu vrea să-mi ia banii"
Dan Diaconescu: "Statul nu vrea să-mi ia banii"

Dan Diaconescu a ieşit de la negocierile privind privatizarea Oltchim, afirmând că: "Lucrurile s-au clarificat. Începând din acest moment, lucrurile sunt limpezi. Vrem să salvăm combinatul, vrem să dăm banii, dar guvernanţii nu vor să ne ia banii şi să redeschidă acest combinat."

Continuând, Diaconescu a ţinut să reamintească faptul că a câştigat "în dauna unor investitori polonezi care voiau să îl dea la fier vechi şi să concedieze oamenii".

În declaraţia difuzată de postul România TV, patronul OTV afirmă: "Statul nu vrea să ne ia banii şi să negocieze cu noi. E vorba de faptul că am cerut ca negocierile să continue sâmbătă şi duminică, mai ales că am pierdut şansa de a negocia weekend-ul trecut.".

"Reprezentanţii Guvernului ne-au spus că nu pot lucra în weekend, că aşa e la stat", a mai adăugat el.

Diaconescu a propus 48 de ore Guvernului Ponta "să găsească o soluţie prin care luni, la prima oră, noi să plătim salariile muncitorilor din combinat", adăugând că nu îşi retrage oferta.

"Am fost azi la una din băncile comerciale de pe teritoriul României, am cerut să scot din cont cam cât a vrut polonezul să ofere pe combinat. (n.r.: 3 milioane de euro)", precizând că luni, banca va elibera o sumă "suficientă muncitorilor de la Oltchim ca să trăiască".

Diaconescu susţine chiar că, indiferent dacă se va semna contractul sau nu, va da aceşti bani muncitorilor de la Oltchim.

"Negocierile nu mai pot continua cât nu arătăm banii", aceasta susţine patronul OTV că ar fi fost condiţia reprezentanţilor Guvernului cu privire la semnarea contractului, argumentând că : "Această cerere nu poate fi invocată, fiindcă nu apare în niciun caiet de sarcini".

Diaconescu a plusat şi a afirmat chiar că deţine banii necesari pentru a continua activitatea combinatului.

Spre finalul declaraţiei, Diaconescu a caracterizat privatizarea Oltchim ca fiind "o mizerie naţională", precizând că are un extras de cont, iar Guvernul are 48 de ore la dispoziţie să ia banii, afirmând că speră ca respectiva sumă să nu fie investită "în borduri şi panseluţe".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite