Ponta: Dan Diaconescu poate pune Oltchimul pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea lui Dan Diaconescu ar putea să pună combinatul chimic Oltchim pe butuci, a declarat premierul Victor Ponta, la postul B1 TV. Acesta a argumentat  că dacă procedura de privatizare va fi suspendată luni, când a fost stabilit termenul de judecare a acţiunii acestuia, combinatul "va muri" în lipsa fondurilor necesare.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12.00. Decizia de amânare a termenului de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim ţine cont de trei acţiuni în instanţă depuse de preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu.

Diaconescu a depus în ultimele zile trei acţiuni în anulare, una împotriva unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor Oltchim, celelalte vizând suspendarea şi anularea procedurii de privatizare şi a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a mai anunţat că societăţi care reprezintă Gazprom au solicitat amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a cerut, săptămâna trecută, în instanţă, anularea hotărârii AGA de la Oltchim prin care s-a aprobat metoda de privatizare, care presupune şi preluarea unor datorii de 1,8 miliarde lei către AVAS.

Vânzarea Oltchim durează două-trei luni


Privatizarea combinatului Oltchim nu va putea fi încheiată mai devreme de două-trei luni, dacă vineri va fi selectat un câştigător, a declarat premierul.

"Dacă avem un câştigător clar vineri, mai repede de două-trei luni nu se poate încheia contractul", a spus Ponta.

Premierul a menţionat că nu va fi semnat niciun contract de privatizare a Oltchim decât dacă firma câştigătoare îşi va asuma, prin contract, menţinerea obiectului de activitate şi păstrarea locurilor de muncă în cadrul combinatului.

În ceea ce priveşte salariile angajaţilor, Ponta a spus că speră ca acestea să fie plătite săptămâna viitoare pentru luna august şi a arătat că, în momentul în care va exista un câştigător, vor fi bănci dispuse să acorde un credit de 20 milioane euro pentru repornirea activităţii.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite