Circulaţia rutieră, aeriană şi feroviară se desfăşoară cu dificultate în ţară. Vezi aici unde sunt principalele probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii circulă cu maximă atenţie pentru că drumul este alunecos
Şoferii circulă cu maximă atenţie pentru că drumul este alunecos

Circulaţia rutieră, aeriană şi feroviară se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Aflaţi care sunt principalele drumuri cu probleme, ce curse aeriene au întârziere sau au fost anulate şi ce trenuri sunt blocate în ţară. Adevarul.ro vă ţine la curent cu situaţia traficului din ţară.

Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale

Potrivit Infotrafic, se circulă normal pe majoritatea arterelor rutiere importante, nefiind semnalate drumuri naţionale pe care traficul rutier este blocat.

Pe următoarele tronsoane se circulă cu dificultate, din cauza unui strat subţire de zăpadă ( 0 - 2 centimetri):

- DN67C Novaci - Rânca, în judeţul Gorj;
- DN18 Şesuri - Iacobeni, în judeţul Suceava;
- DN7A Voineasa - Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea / Seaca - Jiet, în judeţul Hunedoara;
- DN1R, la Beliş, în judeţul Cluj şi în zona Scărişoara, din judeţul Alba;
- DN75, la Măgura, în judeţul Bihor.
De asemenea, din cauza unor alunecări de teren, traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri naţionale. Este vorba despre:
- DN1 Câmpina - Cornu, în judeţul Prahova;
- DN15, la Tulgheş, în judeţul Harghita;
- DN67 Costeşti - Negruleşti, în judeţul Vâlcea;
- DN73D Piteşti - Suslăneşti, judeţul Argeş.

Totodată, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza vizibilităţii reduse din cauza ceţii pe DN1 între localităţile Ploieşti şi Vălenii de Munte(judeţul Prahova), precum şi pe Autostrada Turda - Gilău, unde vizibilitatea este de sub 100 de metri.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, Poliţia Română le recomandă participanţilor la trafic:

- înaintea plecării în călătorie, este bine să se informeze cu privire la traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată;
- să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
- să determine toţi ocupanţii autovehiculelor pe care le conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;
- să asigure funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire;
- să adapteze întotdeauna viteza la condiţiile de drum( ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

Nu mai puţin de 29 de acidente au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe şoselele româneşti. Potrivit Infotrafic, 6 oameni au murit şi 31 au fost grav răniţi în urma accidentelor de miercuri.

Ploieşti: Atenţie! Ceaţă pe DN1

La această oră, pe DN1, în judeţul Prahova, pe mai multe tronsoane, vizibilitatea este sub 100 de metri din cauza ceţii.

Galaţi: Trenuri anulate din cauza poleiului
Poleiul depus pe firele de contact între staţiile Sihlea - Gugeşti (secţia de circulaţie Râmnicu Sărat - Focşani ) a determinat CFR Călători Galaţi să anuleze două trenuri accelerat.

Slobozia: În Bărăgan, traficul se desfăşoară cu probleme
Vremea rea continuă să dea bătăi de cap drumarilor. Muncitorii lucrează acum pentru îndepărtarea de pe şosele a crengilor căzute din cauza poleiului.

Suceava: Ceai de la naşu’ pentru călătorii blocaţi pe şine

Cinci garnituri au rămas blocate în judeţul Suceava de azi-noapte din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată.

Botoşani: Drumarii s-au chinuit toată noaptea cu gheaţa
Ploile căzute în cursul nopţii au acoperit carosabilul cu un strat subţire de zăpadă, iar maşinile au fost transformate în sloiuri de gheaţă.

Alexandria: Poleiul de pe şosele le-a dat de furcă drumarilor
Drumarii au fost nevoiţi să intervină noaptea trecută pe mai multe porţiuni de drum din judeţ, pentru a înlătura stratul de polei, format în urma îngheţului. Toate cele opt baze de deszăpezire, constituite în judeţ au acţionat în diferite zone, în intervale de timp diferite.

Piatra Neamț: Zăpada le dă bătăi de cap șoferilor
Încă de la primele ore ale dimineții, șoferii care n-au norocul de a avea garaj s-au chinuit să curețe zăpada de pe mașini și  pojghița de gheață care se formase pe parbriz.

VIDEO Poleiul ucide: Accident soldat cu trei morţi pe E 85, între Buzău şi Urziceni
O Dacie nu a putut opri la timp din cauza poleiului şi a intrat sub un TIR, în spatele acestuia. Trei persoane au decedat.

Slobozia: Noapte de coşmar pentru şoferi
 Vremea rea a făcut azi noapte ca şoselele judeţului să fie impracticabile. Din cauza poleiului de pe carosabil, drumul care face legătura între Slobozia şi Urziceni a fost blocat aproape patru ore, în apropiere de oraşul Căzăneşti. Tot din cauza condiţiilor meteo, la intrarea în localitate, patru tiruri au derapat şi au blocat circulaţia.

Trafic îngreunat în sectoarele 1, 2 şi 6, din cauza poleiului
Traficul este îngreunat pe mai multe bulevarde şi străzi din sectoarele 1, 2 şi 6 din Capitală, după ce pe carosabil s-a format polei, poliţiştii rutieri recomandându-le şoferilor să circule cu prudenţă.

Iaşi: Circulaţie îngreunată pe drumurile judeţene (UPDATE, FOTOGALERIE)
Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri susţin că maşinile circulă cu viteză redusă pe drumurile judeţene din cauza poleiului, dar că până în prezent nu s-a înregistrat niciun accident rutier. Cursele aeriene au fost anulate din cauza condiţiilor meteo.

Târgu-Mureş: Trafic îngreunat între Reghin şi Topliţa
În judeţul Mureş este afectat DN 15 între Reghin şi Topliţa.  

Călăraşi: Circulaţie îngreunată din cauza poleiului
În această dimineaţă, pe raza judeţului Călăraşi, s-a circulat cu dificulate datorită ceţii şi poleiului.

Focşani: Prima ninsoare a adus 14 accidente rutiere
O tânără în vârstă de 27 de ani şi-a pierdut viaţa ieri pe E 85, în apropierea localităţii Garoafa, după ce maşina în care se afla a intrat în coliziune cu o utilitară pe contrasens. Şoferul a încercat să depăşească un alt autoturism însă nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic drumul fiind acoperit cu zăpadă şi apă.


După ce ieri au avut loc patru accidente rutiere în numai 12 minute, fiindcă autorităţile n-au catadicsit să dea cu antiderapant şi după ora 12.00, când s-a instalat poleiul, astăzi iarna şi-a făcut iar de cap. Prima zi de iarnă din Brăila a dat peste cap şi traficul de la noi. Cei care sunt dependenţi de automobil s-au văzut astăzi în imposibilitatea de a pleca la drum în zori.

Focşaniul a devenit un patinoar nesfârşit
Dacă pe străzi utilajele primăriei au împrăştiat material antiderapant, în schimb pe trotuare nu s-a intervenit aproape de loc, acestea fiind acoperite de un strat gros de gheaţă

Poleiul a dat peste cap Galaţiul/ Opt localităţi şi cartierul „Dimitrie Cantemir” nu au curent electric
Stratul de gheaţă depus pe firele care asigură alimentarea cu energie electrică a afectat mai multe localităţi din judeţul Galaţi. În beznă au rămas şi locuitorii din Cartierul „Dimitrie Cantemir”.

Turnu Severin: GALERIE FOTO/ Polei pe DJ 670, în zona Bâlvăneşti- Godeanu
La aproape 40 de kilometri de Drobeta Turnu Severin, în zona Bâlvăneşti- Şiroca- Godeanu, stratul de omăt măsoară până la 15 cm.

Bucureşti: 50 de persoane au chemat Ambulanţa după ce au alunecat pe stradă
Ambulanţa Bucureşti - Ilfov a fost solicitată de peste 50 de bucureşteni, după ce au alunecat pe stradă. Dintre aceştia 25 au suferit fracturi, iar alte 15 au avut diverse traumatisme, a declarat, ieri, managerul SAMBI, Alis Grasu.

Botoşani: Zăpada a acoperit judeţul
Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii fac tot posibilul pentru a înlătura zăpada.

Baia Mare: Blocaţi în trenul groazei
Aproximativ 100 de maramureşeni au plecat aseară de la Sighet şi din Baia Mare spre Bucureşti, dar n-au mai ajuns. Ei au rămas blocaţi în munţii din Harghita.

Utiliajele de deszăpezire au acţionat toată noaptea Brăila: Microbuz înfipt în copac din cauza gheţii şi poleiului. FOTO: DORIN UDREA

17 curse anulate pe aeroportul "Henri Coandă", întârzieri pe Băneasa

Compania Tarom a anunţat că a reluat joi toate zborurile, însă majoritatea curselor înregistrează întârzieri între 60 şi 90 de minute din cauza condiţiilor specifice de operare pe timp de iarnă.

Pasagerii zborurilor anulate din cursul zilei de miercuri au posibilitatea să îşi reprogrameze călătoriile sau să solicite rambursarea contravalorii biletelor lor, în cazul în care nu mai doresc să călătorească.

11 sosiri şi şase plecări de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate joi dimineaţă.

Şi pe Aeroportul Băneasa avioane ajung cu întârziere. Cursa care ar fi trebuit să ajungă la Roma va avea o întârziere de 30 de minute. Şi la sosiri sunt întârzieri. Cursa de la Londra are întârziere de 50 de minute, iar cea de la Madrid va avea o oră şi jumătate.

Foto Arhivă

Trei zboruri care ar fi trebuit să plece de Aeroportul Henri Coandă au fost anulate. Este vorba despre cursele de Munchen, Praga şi Helsinki. La sosiri situaţia stă mult mai rău pentru că toate cursele care ar fi trebuit să decoleze din ţară nu vor ajunge la Bucureşti. Este vorba de cursele care ar fi trebuit să vină de la Cluj, Suceava sau Baia Mare. Zeci de oameni încă asteaptă pe aeroport de aseară pentru a vedea când le vor fi reprogramate cursele.

13 trenuri anulate, 4 blocate

Potrivit comunicatului CFR Călători, principalele trenuri anulate sunt:

- trenul Accelerat 1972/1972-1 în relaţia Galaţi -Tg. Mureş
- trenul Accelerat 1973-2/1973 în relaţia Tg. Mureş -Galaţi
- trenul Accelerat 1551/1551-2 în relaţia Iaşi - Adjud (ramura pentru trenul 1972 Galaţi - Tg Mureş)
- trenul Accelerat 1552-1/1552 în relaţia Adjud -Iaşi (ramura de la trenul 1973 Tg Mureş - Galaţi)
- trenul Accelerat 1768 în relaţia Comăneşti -Mărăşeşti
- trenurile Personale 5401 şi 5402 în relaţia Mărăşeşti - Iaşi şi retur
- trenul Rapid 664 în relaţia Tecuci - Bucureşti Nord (vagoanele circulă cuplate la trenul rapid 752 Botoşani - Bucureşti Nord)
- trenul personal 4511 pe distanţa Deda - Tg Mureş
- trenul personal 4007 pe distanţa Subcetate Mureş - Tg Mureş
- trenul personal 4015 pe distanţa Ditrau - Topliţa
- trenul personal 4009 pe distanţa Gheorghieni - Deda
- trenul personal 4504 pe distanţa Topliţa - Subcetate Mureş

image

Din cauza copacilor căzuţi între staţiile Lunca Bradului - Stânceni (secţia de circulaţie Gheorghieni - Deda) a fost anulat trenul Intercity 549 în relaţia Topliţa -Tg. Mureş în data de 01/02.12.2010, călătorii de la acest tren fiind preluaţi de trenul Rapid 406 pe distanţa Topliţa - Deda, iar pe distanţa Deda - Târgu Mureş de trenul suplimentar 13593.

Patru trenuri sunt blocate de mai multe ore în judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, după ce pe linia ferată care face legătura între Vatra Dornei şi Ilva Mică au căzut mai mulţi arbori, în urma ploilor abundente din noaptea de miercuri spre joi.

Pasagerii au stat mai bine de două ore în aceeleratul Iaşi-Timişoara

Ca urmare condiţiilor dificile de circulaţie în care se realizează traficul feroviar din nordul ţării din cauza vremii nefavorabile, în circulaţia trenurilor de călători au survenit următoarele modificări:

- trenul accelerat 1842 este anulat pe relaţia Ilva Mică - Vatra Dornei, în data de 2 decembrie.
- trenul accelerat 1841este anulat pe relaţia Vatra Dornei - Ilva Mică în data de 2 decembrie
- trenul accelerat 1765/1765-2 este anulat pe relaţia Iaşi - Timişoara în data de 2/3 decembrie.
- trenul accelerat 1555-2/1555 este anulat pe distanţa Botoşani - Suceava în data de 2 decembrie.

De asemenea, în cursul nopţii trecute, traficul feroviar s-a desfăşurat cu dificultate, circulaţia mai multor trenuri de călători fiind întreruptă.

Traficul feroviar din Suceava a fost reluat în cea mai mare parte

Mai sunt probleme doar între Vatra Dornei şi Ilva Mică, din cauza unor copaci căzuţi pe linia ferată.

Mai citeşte: Doi stâlpi de înaltă tensiune au căzut din cauza gheţii depuse pe cabluri

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite