Slobozia: Noapte de coşmar pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au aşteptat mai bine de patru ore până când circulaţia a revenit la normal Foto: M.S.
Şoferii au aşteptat mai bine de patru ore până când circulaţia a revenit la normal Foto: M.S.

Vremea rea a făcut azi noapte ca şoselele judeţului să fie impracticabile. Din cauza poleiului de pe carosabil, drumul care face legătura între Slobozia şi Urziceni a fost blocat aproape patru ore, în apropiere de oraşul Căzăneşti. Tot din cauza condiţiilor meteo, la intrarea în localitate, patru tiruri au derapat şi au blocat circulaţia.

Trei dintre mastodonţii implicaţi în accidentul de aseară de la Căzăneşti mergeau în coloană. La un moment dat, primul camion a frânat, iar celelate două maşini, care nu au respectat distanţa admisă, s-au ciocnit.

Accident Cazanesti

Din cauza stratului gros de gheaţă format pe şosea,  unul dintre tirurile avariate a derapat şi a intrat pe contrasens izbindu-se de un alt mastodont care transporta buşteni de lemne şi circula regulamentar. Din remorca acestuia s-a desprins un buştean care a lovit ultimul tir aflat în respectiva coloană. Cele trei tiruri aparţineau unei societăţi comerciale din municipiul Slobozia şi voiau să ajungă la Urziceni, iar cel cu lemne era înmatriculat în judeţul Buzău şi intenţiona să meargă către Slobozia.

Buşteni

Pentru a fluidiza traficul a fot nevoie de două vole care au îndepărtat de pe şosea tirurile avariate.

image

Mai mult, s-a intervenit chiar şi cu două utilazje de dezăpezire care au împrăştiat material antiderapant.

Coloane de peste şapte kilometri

Ciocnirea mastodonţilor şi vremea neprielinică au făcut ca circulaţia pe DN2A să fie dată complet peste cap. Pe raza oraşului Căzăneşti s-au format coloane de peste şapte kilometri pe ambele sensuri de mers. Speriaţi de ploaia şi vântul care nu mai conteneau, şoferii se gândeau dacă vor mai putea ajunge în siguranţă acasă. „Stau aici de mai bine de o oră şi mi-e teamă că nu voi mai ajunge acasă. Abia am reuşit să conduc până aici, drumurile sunt ca nişte patinoare“ a spus Mihăiţă Stănescu (39 ani), unul dintre şoferii prinşi în coloană.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite