Inundaţiile au făcut primele victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi clujeni şi-au pierdut viaţa, după ce au fost luaţi de ape. În plus, ploile au distrus sute de gospodării şi hectare de culturi. Hidrologii au instituit cod portocaliu de viitură pe râuri din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Bihor, valabil până după-amiază.

Inundaţiile din ultimele zile au făcut ravagii în toate regiunile. La Cluj, două persoane au decedat şi 500 de gospodării au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în oraşul clujean Huedin, unde 250 de gospodării şi 250 de hectare de teren au fost inundate. Ieri-dimineaţă, o clujeancă de 84 de ani din comuna Apahida a fost găsită înecată.

Mai citiţi şi:

Botoşani: Vin inundaţiile:Vezi aici care este bilanţul provizoriu al pagubelor provocate de ape în judeţ!

Tabără pentru copii din zonele din Ungaria afectate de inundaţii, în Covasna

IGSU: 32 de localităţi din zece judeţe ale ţării au fost afectate de inundaţii şi furtuni în ultimele două zile

Pericol pe Dunăre: La Galaţi, fluviul a depăşit cota de inundaţie

La Morlaca, o echipă de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj caută corpul neînsufleţit al lui Gabriel Ionuţ Petrea, 23 de ani, din localitatea Dealul Negru, dispărut luni seară. Acesta a fost luat de viitură în timp ce era în maşină.
La Iaşi, două surori sunt în stare gravă după ce au fost trăsnite de fulger. Pagubele furtunii de ieri sunt evaluate la peste 100.000 de lei la Alba, unde subsolurile au fost inundate, iar maşinile şi acoperişurile distruse.

Mica Vienă a devenit Mica Veneţie

O ploaie torenţială care nu a durat mai mult de o oră a băgat Timişoara sub ape. Zeci de maşini au fost blocate pe străzi din cauza şuvoaielor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat a primit peste 200 de solicitări de la timişoreni. Demisolul celui mai mare mall din regiune a fost inundat. Apa avea peste zece centimetri, fapt pentru care toţi clienţii au fost evacuaţi.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Potopul a lovit ieri, la ora 11.00, şi municipiul Tulcea, străzile fiind inundate în mai puţin de zece minute. În unele locuri, nivelul apei a depăşit portiera automobilelor parcate. Zeci de persoane au rămas izolate în staţiile de autobuz sau în scările de bloc. După aproximativ 20 de minute, oraşul a devenit lacustru. La orele prânzului, apa atingea pe stradă nivelul de un metru.

„Asta este situaţia şi lumea o ştie, centrul Tulcei este ca un lighean şi când plouă toate apele se adună, sperăm ca prin proiectul amplu de refacere a canalizărilor pe care îl avem în derulare să rezolvăm problema", a declarat primarul Constantin Hogea.(Grupaj realizat cu ajutorul reporterilor Adevărul de Seară )

Cod galben de ploi

Hidrologii au instituit, ieri, cod portocaliu pe râurile din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Bihor, unde până după-amiază se vor produce viituri. În vigoare este şi un cod galben de inundaţii pe cursurile mai multor râuri care traversează judeţele Cluj, Sălaj, Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Prahova. Pe aceste râuri se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi creşteri de debite. Şi meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben pentru judeţele din Moldova, Delta Dunării şi pentru toate zonele de deal şi de munte, unde până în această seară, va ploua abundent.

Judecătoria Pătârlagele sub ameninţarea apelor 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite