GALERIE FOTO şi VIDEO Timişoara sub ape: străzi inundate şi stâlpi puşi la pământ de furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia torenţială care a început în această seară a făcut deja ravagii în capitala Banatului. Circulaţia a fost îngreunată de apa care a crescut pe unele dintre arterele principale, viaductele au fost inundate, la fel ca şi subsolurile clădirilor.

UPDATE, 10.50: Reprezentanţii societăţii de apă şi canal din Timişoara au anunţat cauzele pentru care s-au produs inundaţiile de aseară. Totul se pare că s-a produs din cauza unei pene de curent la staţiile de pompare a apei din canalizare. VEZI AICI mai multe detalii, dar şi cum a reacţionat primarul Gheorghe Ciuhandu după ce apa a pus stăpânire pe oraş.

UPDATE, ora 21.50:

În multe dintre intersecţiile din oraş semafoarele s-au oprit. Cu toate acestea, circulaţia s-a îmbunătăţit imediat ce ploaia a încetat şi agenţii poliţiei rutiere au început să dirijeze  traficul.

UPDATE, ora 21.10:
Poliţia Rutieră a mobilizat toţi agenţii pe teren. Aceştia sunt în intersecţiile principale din oraş şi dirijează traficul pentru a fluidiza circulaţia. Viaductele din oraş sunt încă blocate şi pe arterele principale din Timişoara încă se circulă greu.

Locurile pe care şoferii trebuie să le evite pentru că traficul este blocat sunt: viaductul de la intersecţia Strada Jiul cu Bulevardul Republicii, viaductul Popa Şapcă şi viaductul din Piaţa 700.

image

UPDATE, ora 19.40:

Timişorenii care îşi petreceau după amiaza la mall-ul din capitala Banatului au fost evacuaţi. Aceştia au fost anunţaţi prin difuzoare că sunt rugaţi să părăsească magazinul.
"Furtuna care s-a abătut asupra Timişoarei în seara zilei de 21 iunie 2010 a afectat şi Iulius Mall. Din cauza cantităţii masive de precipitaţii care a căzut într-un interval de timp foarte scurt, reţeaua de canalizare a oraşului a fost suprasolicitată şi nu a putut prelua şuvoaiele de apă formate. Întrucât, o parte din clădirea Iulius Mall este construită sub nivelul zero, apa pluvială care s-a blocat în  reţeaua de canalizare a oraşului a refulat şi a inundat porţiuni din centrul comercial. Dorim să subliniem faptul că, în timpul acestui eveniment intempestiv, siguranţa vizitatorilor nu a fost pusă în pericol, centrul comercial fiind evacuat. Echipele tehnice au intervenit prompt şi lucrează în ritm susţinut pentru a securiza şi remedia toate perimetrele afectate", a declarat Consuela Doboş, purtător de cuvânt al Iulius Mall.

image

Meteorologii au emis astăzi o nouă avertizare de cod galben şi ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice  dar şi intensificări de vânt şi grindină. Avertizarea este valabilă şi pentru zona Banatului începând de astăzi, ora 19.00 până mâine dimineaţă, la ora 9.00.

Pe Bulevardul Dragalina un stâlp a fost pus la pământ de un fulger  fiind nevoie de intervenţia pompierilor şi a celor de la Electrica, iar apa a acoperit artere principale ale oraşului, blocând circulaţia pe majoritatea străzilor lăturalnice.

image

Maşinile circulă greu şi pe Bulevardul Pârvan unde apa este şi mai mare. Pompierii au primit telefoane de la timişoreni care raportau inundaţii în boxe, la demisolul clădirilor, în garaje şi canale.

image

Dacă ai surprins imagini din timpul furtunii din Timişoara trimite-le la timisoara@adevarul.ro. Ele vor fi publicate pe site-ul timisoara.adevarul.ro.

Imagini primite de la cititori

image
image

(Melinda Berta)








(Dan Remus)




image
image
image
image
image
image
image

(David Rugea)

Timişorenii care au surprins ravagiile făcute de furtună în diferite locaţii din capitala Banatului au postat pe Internet filme cu străzi şi magazine care au căzut pradă apelor.

Potop pe străzile Iaşiului (VIDEO)

VIDEO Casele din centrul Galaţiului, la un pas de prăbuşire din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare

Un cartier din Galaţi a fost complet inundat. Oamenii ajung la spital cu barca (GALERIE FOTO)

Alarmă pe Dunăre: Fluviul iese din matcă la Galaţi!

Oamenii de afaceri din Galaţi acuză autorităţile că au distrus oraşul

Buzău: Mai multe fântâni de la munte au fost inundate

Alertă: Dunărea a inundat Faleza/Află de aici care este prognoza pentru zilele următoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite