Alertă: Dunărea a inundat Faleza/Află de aici care este prognoza pentru zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fluviul a depăşit cu 20 de centimetri cota de inundaţie şi se aşteaptă o cotă şi mai ridicată datorită ploilor. Digurile municipiului şi din judeţ sunt în fazele a doua şi a treia de apărare. Pe stăvilarul de la Noianu-Chiscani se pun saci cu balast, apa fiind în buza digului.

Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire (SGA) a apelor sunt în alertă, fiindcă fluviul a depăşit cu 20 de centimetri cota de inundaţie, îndreptându-se acum spre cota de pericol, 660 de centimetri.

image

În acest moment, Dunărea a atins cota de 630 de centimetri, iar apa s-a infiltrat în unele diguri din judeţ şi din Insula Mare a Brăilei. La docuri, apa e de 60 cm.

image

„Monitorizăm permanent situaţia. Prognoza este că Dunărea va staţiona - are acum un debit de 13.510 mc/s- dar cu ploile astea, aşteptăm să mai crească", ne-a declarat Adrian Turiac, şeful SGA Brăila.

Cotele apelor fluviului vor continua să crească până pe data de 28 iunie. Specialiştii au emis o avertizare de Cod Portocaliu care cuprinde şi sectoarele Hârşova-Brăila şi Brăila-Tulcea.

image

Din cauza avertizării de Cod Galben de ploi care afectează judeţele vecine, este aşteptată, în perioada următoare, o creştere semnificativă a debitelor râurilor Siret şi Buzău.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite