VIDEO Casele din centrul Galaţiului, la un pas de prăbuşire din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar în centrul oraşului, la intersecţia străzilor Caragiale, cu Cristofor Columb, lucrările ISPA au adus la disperare peste 50 de locatari

Şanţurile recent săpate, umplute cu apa ploilor distrug casele care au rezistat bombardamentelor nemţeşti şi cutremurului din 1977.

Proprietarii caselor de la intersecţia străzilor I..L. Caragiale cu Cristofor Columb sunt de-a dreptul disperaţi. Ei nu înţeleg cum este posibil ca nişte imobile solide pe care nu le-a dărâmat nici războiul şi nici cutremurele mari să fie puse la pământ de modul iresponsabil în care se lucrează la noua reţea de canalizare în cadrul proiectului ISPA.

Un cartier din Galaţi a fost complet inundat. Oamenii ajung la spital cu barca (GALERIE FOTO)


Spre exemplu, Florin Cănănău a avut surpriza de a se trezi cu o bucată mare de tavan prăbuşită chiar în holul casei.

image


"S-a întâmplat noaptea. De când au început lucrările şi au săpat şanţuri pe aceste străzi, pereţii casei au început să se crape, iar când vine un potop, cum a fost cel de miercuri noaptea, e jale", ne spune disperat interlocutorul nostru.

Alarmă pe Dunăre: Fluviul iese din matcă la Galaţi!

Ultima ploaie i-a distrus omului beciul casei şi tot ce păstra în el.


"Totul plutea, de ziceai că este piscină acolo. Nici nu ştiu ce să mai fac. Toate lucrurile pe care le depozitasem acolo şi pentru care am muncit o viaţă întreagă s-au stricat", a spus cu obidă Cănănău.

Oamenii de afaceri din Galaţi acuză autorităţile că au distrus oraşul


Conform spuselor sale, de când au început lucrările de reabilitare ale sistemului de canalizare, toate imobilele din zonă au avut de suferit. În momentul în care plouă, canalizarea veche nu mai face faţă, iar cea nouă nici măcar nu este funcţională. Rezultatul: toată apa pătrunde în case şi în curţi.

GALERIE FOTO AICI


"De fiecare dată când sunt puse în funcţiune utilajele, casele se zguduie exact ca la cutremur. Avem vecini care s-au mutat, pentru că li s-au dărâmat pereţii locuinţelor şi le era frică ", a mai povestit Florin Cănănău.

UPDATE/ Trafic blocat pe DN 25 Galaţi-Tecuci din cauza surpării şoselei


Pământul e de vină


Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă Canal, dă vina pe natură pentru această situaţie.


„. Este o lucrare foarte grea, iar precipitaţiile abundente au complicat şi mai mult lucrurile. Acolo, terenul este foarte sensibil la umezeală şi când plouă se crează caverne şi apoi se produc tasări. Nu este vina noastră", a declarat Podaru.

Pericol pe Dunăre/ Nivelul fluviului se apropie de cota de inundaţie


De altfel directorul SC Apă-Canal argumentează cu faptul că lucrările ISPA au creat astfel de probleme şi în alte zone: „Asemenea surpări s-au mai produs şi pe strada Frunzei şi pe Stadionulu. Dacă ploile vor continua, vor apărea şi mai multe problemei".

Iată cum a arătat Galaţiul după ultima ploaie

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite