UPDATE/ Trafic blocat pe DN 25 Galaţi-Tecuci din cauza surpării şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia torenţială de azi noapte a provocat daune mari pe drumul naţional DN 25 Galaţi-Tecuci. Mai multe porţiuni au fost acoperite de nămol şi au fost doborâţi numeroşi copaci de pe marginea şoselei.

UPDATE: Ora 14.00 - Autorităţile spun că reparaţiile drumului ar putea dura până la toamnă

Primele constatări făcute la faţa locului de o comisie de la Administraţia Naţională a Drumurilor sunt că surparea pune în pericol şoseaua pe toată lăţimea, iar celelalte două benzi ale DN 25 sunt şi ele în pericol de prăbuşire.

Traficul pe relaţia Galaţi-Tecuci-Iaşi, care acum se desfăşoară pe una din cele patru benzi ar putea fi oprit, după ce specialiştii au constatat că şuvoiul provocat de ploaia torenţială de azi-noapte a provocat sub şosea o cavernă de proporţii.

image

Lucrările de reparaţii se anunţă foarte complicate şi ar putea dura până la toamnă. Un crater asemănător, căscat pe Faleza Dunării în februarie 2010, a provocat o adevărată criză în traficul din Galaţi, lucrările nefiind finalizate nici acum.

CITEŞTE

Un cartier din Galaţi a fost complet inundat. Oamenii ajung la spital cu barca (GALERIE FOTO)

ORA 9.30:

Însă cea mai gravă situaţie este la intrarea în Galaţi (la Tirighina), acolo unde o canalizare a cedat şi a provocat surparea carosabilului.

Groapa formată este comparabilă cu deja faimoasa surpare de pe Faleza Dunării: are circa cinci metri în diametru (acoperă două din cele patru benzi ale şoselei) şi este adâncă de circa doi metri (asta la o primă vedere, pentru că încă nu se ştie ce cavernă se ascunde sub asfaltul prăbuşit).

image

Potrivit martorilor din trafic, surparea s-a produs în cursul nopţii, în jurul orei 2.00, însă autorităţile nu s-au deranjat să reacţioneze. Azi dimineaţă, la ora 9.00 groapa nici măcar nu era semnalizată (nu mai vorbim de măsuri pentru reparare, că deja cerem, probabil, prea mult) şi doar o minune a făcut să nu se întâmple un accident grav acolo.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite