Buzău: Judecătoria Pătârlagele sub ameninţarea apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile căzute în ultimele zile au afectat partea de nord a judeţului. Autorităţile au intrat în alertă şi au luat imediat măsuri pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

Un caz deosebit s-a înregistrat în oraşul Pătârlagele, unde apa scursă în cantităţi mari de pe versanţi a năvălit spre sediul Judecătoriei. Astfel de situaţii se înregistrează frecvent atunci când plouă torenţial, aşa că localnicii şi autorităţile au ştiut din experienţele anterioare ce au de făcut pentru a opri inundarea clădirii. ”Am luat imediat măsuri pentru a împiedica apa să pătrundă în clădire. Am blocat iniţial intrarea cu nişte covoare apoi au fost puşi saci cu nisip. Nu au fost pagube şi nici şedinţa de judecată nu a fost întreruptă”, ne-a declarat Ştefan Mănăilescu, preşedintele Judecătoriei Pătârlagele.

Fântâni inundate la Cătina

În această dimineaţă, în mai multe sate din comuna Cătina fântânile erau inundate de ploile căzute în cursul nopţii. Primăria a hotărât să nu mai intervină pentru decolmatare aşa cum s-a întâmplat în zilele trecute pentru că precipitaţile ar putea continua, iar munca ar fi în zadar.”Am scos apa din 39 de fântâni, dar azi noapte a plouat şi iar avem 16 inundate. Nu are rost să scoatem apa în fiecare zi, pentru că nu se ştie cât o să mai plouă”, ne-a declarat Gheorghe Radu, primarul comunei Cătina. Situaţia nu este considerată de autorităţi foarte gravă pentru că localnicii au la dispoziţie pentru apă potabilă alte fântâni publice care nu au fost afectate. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit ajutor în toate zonele afectate, iar conducerea instituţiei ţine legătura cu primăriile pentru a interveni în cazul în care apar noi probleme.
  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite