Boc: Declasificarea dosarelor Revoluţiei nu are legătură cu Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a invocat interesul public în desecritizarea informaţiilor din dosarul Revoluţiei, fără vreo legătură cu  fostul preşedinte Ion Iliescu. El a declarat, la postul de televiziune OTV,  că, deşi la început a fost convins că Revoluţia a fost una reală, acum are unele semne de întrebare.

Guvernul a declasificat dosarul Revoluţiei

"Vă spun sincer, niciodată nu a fost în intenţia noastră vizarea persoanelor. Cred însă că interesul public ne cere să spunem lucrurilor pe nume. Avem oare ceva de ascuns?", a declarat Boc, adăugând că în documentele declasificate sunt informaţii despre ordinele date în perioada Revoluţiei şi despre misiuni.

Guvernul a decis declasificarea ultimelor date şi informaţii din dosarul Revoluţiei de la 1989, documente cu calificativ "secret de stat" şi "strict secret", a căror dezvăluire nu mai pot prejudicia siguranţa naţională, apărarea ţării, ordinea publică sau interesele persoanelor de drept public sau privat.

Declasificarea actelor din dosarul Revoluţiei a fost iniţiată la cererea Parchetului General, după ce Asociaţia 21 Decembrie a intentat un proces la CEDO statului român, pentru nesoluţionarea dosarului.

Citeşte şi ce a spus primul ministru despre înlocuirea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. 

Tot la "televiziunea poporului", premierul a vorbit despre cum a lucrat la CAP ca să scape de Armată şi cum trasformă informaţiile obţinute în sala de fitness în politică de stat.

Şi pentru că a abordat şi probleme economice, premierul le.a dat şi o veste bună românilor anunţând suplimentarea tichetelor pentru programul "Rabla".

Boc i-a urmat exemplul preşedintelui şi a acuzat Realitatea şi Antena 3 de "rea credinţă"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite