Boc: Numărul de vouchere pentru "Rabla" va fi suplimentat cu 40 - 50 de mii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul va suplimenta numărul de vouchere acordate pentru casarea unui autovehicul prin intermediul programului "Rabla" cu 40.000 - 50.000 de astfel de tichete, anunţă Mediafax.

Şeful Executivului a precizat, la OTV, că a avut o discuţie în acest sens, marţi seara, cu ministrul Mediului.

Cel mai probabil astăzi va anunţa Executivul la cât se ridică suplimentarea de fonduri.

S-au epuizat într-o lună

Programul "Rabla" din acest an a început pe 18 februarie. Principalele modificări faţă de anii anteriori constau în faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi. Un voucher are o caloare de 3.800 de lei.

În mai puţin de o lună au fost epuizate toate cele 50.000 de tichete, a anunţat ieri Administraţia Fondului de Mediu. Prin programul de casare al autovehiculelor rulate, Guvernul spera, în momentul lansării programului din acest an, să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable.

Guvernul a mai suplimentat cu 10.000 numărul voucherelor destinate persoanelor fizice. Acestea au fost luate din cele 20.000 alocate iniţial firmelor şi instituţiilor.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite