Guvernul a declasificat dosarul Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Primul ministru Emil Boc a anunţat astăzi că Guvernul a declasificat documentele din dosarul Revoluţiei din 1989 care aveau calificativul "clasificat", "secret" sau "strict secret".

După publicarea în Monitorul Oficial, documentele pot fi accesate de către toţi cei interesaţi.

"Facem un demers ca adevărul să fie acela care poate fi validat pe baza acestor ultime documente declasificate", a afirmat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

La 10 februarie, Executivul a decis, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, să declasifice mai multe documente privind Revoluţia din decembrie 1989, relatează Mediafax.

Citiţi şi:

Poveştile Revoluţiei/Cum au fost oprite tancurile ruseşti la podul de peste Prut

Ministerul a precizat tot atunci că au fost declasificate 7617 file din documente cu nivel de clasificare "secret de stat" emise de Ministerul Apărarii Naţionale.

La începutul lunii martie, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a anunţat că Guvernul va declasifica şi ultimele documente solicitate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de către Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o plângere referitoare la Dosarul 97/P/1990 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, cunoscut si sub numele de "Dosarele Revoluţiei".

Premierul a mai anunţat că a fost aprobată, prin memorandum, finalizarea procesului de electrificare a celor 100.000 de gospodări din zonele rurale care încă nu beneficiază de curent electric.Investiţia este de 25 milioane de euro şi va fi derulată de Electrica, prin intermediul Ministerului Economiei, în perioada 2010-2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite