Încă un bebeluş ars în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un bebeluş rănit în incendiul care a avut loc, luni seară, la maternitatea Giuleşti din Capitală a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicând numărul deceselor la cinci. În plus, starea unuia dintre cei şase copii rămaşi în viaţă s-a agravat.

UPDATE Bebeluşul care a murit azi noapte, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, este cel despre care familia fusese anunţată eronat că a decedat, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului, Raluca Alexandrescu, este vorba despre un bebeluş aflat în stare foarte gravă şi care era intubat.

Este unul dintre bebeluşii cu arsuri pe mai mult de 70 % din suprafaţa corpului şi arsuri de căi respiratorii şi care mai suferise un stop cardio-respirator în urmă cu două zile, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

Ceilalţi şase copii se află în continuare în stare foarte gravă. Potrivit ultimelor informaţii, starea celui de-al doilea bebeluş incubat s-a agravat. Medicii sunt alături de ei şi îi supraveghează tot timpul.

Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever. El a fost intubat de la internare şi până în prezent, a declarat  Raluca Alexandru.

Ea a precizat că ceilalţi cinci bebeluşi internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu" au o stare generală satisfăcătoare, în ultimele 24 de ore neintervenind modificări

Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată

Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, potrivit viceprimarului Victor Iovici, care a declarat miercuri, la Realitatea TV, că "a informat conducerea spitalului despre decizia primarului Sorin Oprescu".

Iovici a mai spus că "toţi cei care au greşit vor raspunde". Viceprimarul Capitalei a mai spus că dezastrul de la Maternitatea Giuleşti a fost un semnal de alarmă pentru municipalitate. "Vom controla toate spitalele pe care le avem în subordine, pentru a nu mai exista astfel de accidente", a adăugat Iovici. Mai multe detalii despre declaraţia viceprimarului Victor Iovici aici.

Nou-născuţii au mari probleme de respiraţie

Întrebat care este starea bebeluşilor, Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a precizat miercuri că plămânii bebeluşilor sunt slab dezvoltaţi, deoarece sunt nişte bebeluşi născuţi prematur, înainte de termen.

image

Este vorba despre nişte copii care nu sunt nou născuţi. Aceştia sunt prematuri şi au nişte greutăţi cuprinse între 1,2 şi 2 kg. Este foarte grav faptul că au mari probleme la respiraţie, plămânii lor sunt mai slab dezvoltaţi acum, practic cantitatea de oxigen este din ce în ce mai mică, a precizat Enescu, la videochatul Adevărul.ro.

Primii trei bebeluşi au murit, luni seară, în timpul incendiului şi exploziei de la Giuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi.

Mai citiţi şi:

FOTO/ Maternitatea fără scară de incendiu nu mai are autorizaţie de funcţionare de 15 ani

Băsescu: „Exprim public condoleanţe pentru familiile bebeluşilor"

Tragedia din Giuleşti a impresionat mamele din Arad care se tem de siguranţa bebeluşilor

Copiii arşi la Giuleşti, caz fără precedent

Viceprimarul Capitalei: "Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată"

Tragedie la maternitate: Erori şi interese la spitalul groazei

Părinţii unui bebeluş ars la Maternitarea Giuleşti, anunţaţi eronat că acesta a murit

Tânără mămică: „Imediat după naştere am leşinat în baie, dar nimeni nu a venit după mine”

Anchetă: Aparatele de aer condiţionat au fost verificate pe 20 iulie la Maternitatea Giuleşti

EXCLUSIV Pruncii arşi de vii nu pot fi înmormântaţi creştineşte

Dan Enescu: "Peste o săptămână vom şti mai multe despre şansele de supravieţuire ale bebeluşilor arşi la Giuleşti"

Cine minte în cazul bebeluşilor arşi?

Vrancea: Un bebeluş de un an a ajuns la spital cu arsuri pe 25 % din suprafaţa corpului după ce s-a opărit cu cafea

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite