Anchetă: Aparatele de aer condiţionat au fost verificate pe 20 iulie la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-procurorul Marius Iacob a declarat, miercuri, că instalaţia de aer condiţionat de la Maternitatea Giuleşti era una improvizată, însă nu se ştie sigur dacă aceasta a cauzat incendiul.

"A fost o improvizaţie, dar trebuie să vedem dacă aceasta este şi cauza producerii incediului", a spus Marius Iacob, procurorul care conduce cercetările în cazul exploziei de la Maternitatea Giuleşti.

Mai citiţi şi:

Dan Enescu: "Peste o săptămână vom şti mai multe despre şansele de supravieţuire ale bebeluşilor arşi la Giuleşti"

VEZI AICI FOTOGRAFII DUPĂ DEZASTRUL DE LA MATERNITATEA GIULEŞTI

Marius Iacob a arătat că aparatele de aer condiţionat au fost verificate de o firmă specializată în 20 iulie şi că "ei au spus că au făcut-o amănunţit". "Trebuie să vedem însă ce va rezulta şi din alte audiri sau expertize", a precizat însă procurorul.

Marius Iacob a mai declarat că joi vor fi identificaţi cei trei nou-născuţi decedaţi în urma incendiului, după primirea rezultatelor testelor ADN.

Referitor la cursul anchetei, prim-procurorul a mai precizat că vor mai urma şi alte audieri, în funcţie de ce vor decide anchetatorii. În cursul zilei de miercuri au mai fost culese şi alte probe de la locul dezastrului.

El a spus că specialiştii în domeniile exploziilor şi incendiilor, implicaţi în anchetă au ridicat obiecte arse din încăperea unde s-a produs incendiul şi că se aşteaptă rezultatele expertizelor. În funcţie de acestea se va vedea dacă va fi nevoie şi de altele.

Audierile vor continua joi, când vor veni o parte din personalul medical şi o parte din părinţi.

Poliţiştii au luat, miercuri, înregistrările surprinse de camerele video plasate pe holul care ducea către Secţia Terapie Intensivă pentru prematuri. Ei au mai ridicat numeroase cutii de carton în care se aflau diverse piese sau aparate recoltate din încăperea unde a avut loc incendiul de luni seara.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite