Tragedia din Giuleşti a impresionat mamele din Arad care se tem de siguranţa bebeluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădencele spun că ar alege clinicile private şi cele din străinătate, însă lipsa de bani le determină să meargă către sistemul de stat.

Ana Cerveneac este o tânără din Nădlac care a ales să nască la Matern în urmă cu aproximativ doi ani de zile, pentru că, la acea vreme, în Arad nu se prea ştia de clinicile private, iar o naştere naturală în ţara străină o costa prea mult.

„Mi-a fost teamă numai la gândul că voi găsi mizerie, personal dezinteresat şi va trebui să arunc cu banii prin toate buzunarele, începând de la portar şi până la ultimul medic”, îşi aduce aminte Ana. Surprinzător, femeia povesteşte că a avut parte de o primire ca la carte, salonul în care a fost internată arăta bine, iar medicii şi asistenţii au dat dovadă de profesionalism.

Cine e de vină?

„Mă bucur că nu am fost nevoită să arunc o grămadă de bani la o clinică din Ungaria, cu toate că fiecare mamă îşi doreşte să-şi ducă copilul pe lume în cele mai bune condiţii”, a adăugat Ana Cerveneac din Nădlac. În situaţia ei sunt sute de mămici, iar unele dintre ele ajung să se chinuie prin spitalele de stat, pentru că pur şi simplu situaţia financiară nu le permite un tratament modern.

„Sunt şocată de tragedia de la Giuleşti, când mă gândesc că oricare dintre noi putea să fie în situaţia acelor mame”, a spus Alina Oprea, o mamă care a născut de trei luni. Aceasta adaugă că cel mai probabil sunt vinovaţi şi angajaţii spitalului care nu şi-au dat interesul suficient.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite