Un an de la moartea lui Chauncey Hardy. Familia lui cere daune uriaşe în SUA pentru nerespectarea statului de drept, invocând chiar şi suspendarea lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlineşte un an de la moartea baschetbalistului american Chauncy Hardy, ucis într-un club de noapte din Giurgiu.

Chauncey Hardy s-a născut în Middletown, Connecticut, şi a jucat pentru Sacred Heart University din Fairfield, Connecticut. În România, el a jucat în Divizia A pentru CSS Giurgiu. CITEŞTE MAI MULT DESPRE Chauncey Hardy: Este de loc din Middletown. El a semnat cu echipa de baschet CSŞ Giurgiu în august trecut

Pe 9 octombrie 2011, a fost bătut cu bestialitate într-o discotecă din Giurgiu. Hardy a ajuns în comă la spital şi a murit după operaţie. Avea 23 de ani.

CITEŞTE ŞI: Traseul lui Chauncey Hardy înainte de moarte

VIDEO EMOTIONANT Povestea vieţii baschetbalistului ucis în Giurgiu

Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Surse judiciare precizau că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discotecă. Medicii bucureşteni spun că baschetbalistul Chauncey Hardy care a murit aseară nu consumase alcool

Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, pentru moartea baschetbalistului, pe Ionuţ Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ucigaşul execută pedeapsa cea mai grea dintre cele două - cea de cinci ani. CITEŞTE MAI MULT DESPRE CONDAMNAREA LUI IONUŢ TĂNĂSOAIA!

CITEŞTE MAI MULT DESPRE INTERLOPUL CARE L-A UCIS PE CHAUNCEY!

Vezi motivele pentru care agresorul lui Hardy a primit cinci ani de închisoare

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, după decizia instanţei, că sentinţa de cinci ani primită de agresorul baschetbalistului american încurajează criminalitatea. CITEŞTE COMENTARIUL COMPLET FĂCUT DE PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI ROMÂNE DE BASCHET!

Familia lui Chauncey Hardy a decis să dea în judecată statul român, în SUA, şi să ceară daune de 210 milioane de dolari.

Ei au decis să deschidă un proces în America, după ce avocatul lor, Rick Altschuler, a fost avertizat că nu se va face dreptate în România pentru un baschetbalist american de culoare. CITEŞTE AICI CUM A DECIS FAMILIA LUI CHAUNCEY HARDY SĂ DESCHIDĂ UN PROCES ÎN SUA!

Rick Altschuler a invocat în petiția sa inclusiv un articol din ziarul The New York Times, în care se afirmă că legea nu mai este respectată în România, argumentul fiind suspendarea „în curs", la acel moment, a președintelui Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Levar Seals: ”România pare a fi cel mai dur loc din lume”

Sportivii străini, ţinta interlopilor şi a bătăuşilor din cluburile bucureştene. Vezi cele mai zguduitoare bătăi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite