Agresorul lui Chauncey Hardy va executa cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani), considerat de justiţie singurul vinovat în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy (23 de ani), a fost condamnat marţi, 17 aprilie, la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti.

Tânărul a fost găsit vinovat pentru lovituri cauzatoare de moarte (pentru care a primit cinci ani de închisoare) şi ultraj şi tulburarea liniştii publice (pentru care a primit un an şi opt luni de închisoare).

Cum în România pedepsele nu se cumulează, Ionuţ Tănăsoaia va executa pedeapsa cea mai mare (cinci ani).

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis în parte contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi i-au majorat pedeapsa pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice de la un an la un an şi opt luni, cea pentru lovituri cauzatoare de moarte rămânând neschimbată.

Decizia poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

CITEŞTE ŞI: Rudele lui Chauncey Hardy vor să ceară daune de 1,5 milioane de dolari statului român

Conform MEDIAFAX, Ionuţ Tănăsoaia a declarat marţi, în faţa instanţei, că nu a vrut să îi facă rău baschetbalistului american. Avocatul lui Tănăsoaia, Emil Vucă, a cerut reducerea pedepsei pentru clientul său pe motiv că acesta a încercat să aplaneze un conflict între Hardy şi „un alt individ”.

Mai mult, avocatul apărării i-a acuzat pe medici că nu l-au tratat corespunzător pe sportiv timp de opt ore după incident dar şi faptul că există dovezi că Hardy a fost acuzat în SUA pentru deţinere de droguri şi a fost exclus dintr-o ligă pentru comportament violent.

Vezi motivele pentru care agresorul lui Hardy a primit cinci ani de închisoare

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite