UE ne taie banii în cazul Dragnea şi baronii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Bruxelles au decis ieri întreruperea plăţilor pentru proiectele din Axa 2 a Programului Operaţional Regional după neregulile semnalate la Consiliul Judeţean Teleorman condus de ­PSD-istul Liviu Dragnea.

De altfel, nereguli au fost găsite şi în alte două judeţe: Buzău şi Ilfov. Autorităţile din România trebuie să ia măsuri pentru rezolvarea neregulilor întâlnite.

MAI CITIŢI ŞI:

BLATUL DRAGNEA CU FONDURI UE „Milionarul“ abonat la contractele semnate de PSD-istul care conduce judeţul Teleorman e un afacerist de cartier. El vindea struguri la lădiţă

Cazul Dragnea: blocarea banilor UE este iminentă. PSD-istul se întâlneşte pe ascuns cu Murgeanu, ca să-i ceară sfaturi

Blat cu fonduri UE pe moşia lui Dragnea

Dragnea, prins cu minciuna de „Adevărul de Seară“: acesta a încheiat contracte cu foştii colegi de facultate, pe care spunea că nu-i cunoaşte

Vezi aici averea PSD-istului Dragnea, luat în vizor de UE: în 2009 avea 10 terenuri, 7 clădiri şi un hotel

PROIECTE ÎN IMPAS Vezi câte milioane de euro de la UE poate pierde Bucureştiul din cauza blatului PSD-istului Dragnea

L-am prins din nou cu minciuna! Dragnea şi-a renovat hotelul cu ajutorul prietenilor asfaltatori

BRUXELLES: Durata întreruperii plăţilor pe fondurile europene depinde numai de România

Blat cu fonduri UE: Caracatiţa afacerilor suspecte din Teleorman se întinde până la Râmnicu Sărat

Ministerul dezvoltării va analiza contractele

Banii europeni de pe Axa 2 a Programului Operaţional Regional, care se referă la îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, se ridică la 800 de milioane de euro. Raportul preliminar a fost trimis de către oficialii Comisiei Europene către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Auditul autorităţilor de la Bruxelles a fost efectuat în perioada 28 martie - 1 aprilie 2011, având ca obiect verificarea a trei proiecte: reabilitarea Drumul Judeţean (DJ) 701 şi a DJ 506, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Teleorman, modernizarea sistemului rutier pe DJ 101B având ca beneficiar Consiliul Judeţean Ilfov şi modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu poţential demonstrat ale judeţului Buzău, aşa-numitul „drum al vinului", al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Buzău.

Reprezentanţii MDRT trebuie să verifice aceste lucrări în perioada următoare, dar nu mai târziu de 12 august. După aceea, autorităţile române trebuie să transmită Comisiei Europene concluziile verificărilor şi propuneri de acţiune. În urma analizării procedurilor de achiziţie publică, pot fi propuse corecţii financiare cuprinse între 2% şi 100% din valoarea proiectelor găsite cu deficienţe.

În Raport, Comisia Europeană vorbeşte despre deficienţele din sistemul de achiziţii publice folosite în adjudecarea contractelor de lucrări în cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selecţie discriminatorii de către autorităţile contractante în selecţia constructorilor, folosirea nejustificată a procedurii accelerate şi lucrări suplimentare contractate ca lucrări similare. Comisia Europeană a propus autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate de beneficiarii Axei 2, adică 124 de contracte de lucrări adjudecate.

„Adevărul" a publicat în ultimele două săptămâni numeroasele nereguli găsite în contractele încheiate între Consiliul Judeţean Teleorman, condus de PSD-istul Liviu Dragnea şi firma sa de casă, Tel Drum. Aceleaşi probleme s-au găsit şi la contractele încheiate între CJ Buzău şi CJ Ilfov. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite