L-am prins din nou cu minciuna! Dragnea şi-a renovat hotelul cu ajutorul prietenilor asfaltatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Tel Drum, în care preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, pompează bani publici, i-a refăcut acestuia hotelul familiei. O parte din profitul obţinut de firma Tel Drum din contractele atribuite de Liviu Dragnea ajunge în afacerile familiei baronului PSD, sub forma unor contracte-paravan.

MAI CITIŢI ŞI:

Blat cu fonduri UE pe moşia lui Dragnea

Dragnea, prins cu minciuna de „Adevărul de Seară“: acesta a încheiat contracte cu foştii colegi de facultate, pe care spunea că nu-i cunoaşte

Vezi aici averea PSD-istului Dragnea, luat în vizor de UE: în 2009 avea 10 terenuri, 7 clădiri şi un hotel

PROIECTE ÎN IMPAS Vezi câte milioane de euro de la UE poate pierde Bucureştiul din cauza blatului PSD-istului Dragnea

Un audit recent al Comisiei Europene a scos la iveală probleme grave la contractele semnate de Liviu Dragnea, preşedintele CJ Teleorman, pentru repararea a două drumuri judeţene, susţin surse guvernamentale.

Cele două contracte în discuţie sunt semnate cu firma Tel Drum SA, cunoscută în judeţul Teleorman pentru proiectele câştigate pe bandă rulantă cu Consiliul Judeţean.

După ce în numerele trecute am arătat care sunt legăturile lui Dragnea cu firma Tel Drum, acum a ieşit la iveală o nouă verigă: un contract de locaţiune, din 2002, încheiat pe o perioadă de trei ani între firma respectivă, ca locatar, şi firma Hotel Turris SA, deţinut de familia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.

Obiectul contractului este folosirea Hotelului Turris, din Turnu Măgurele, de firma Tel Drum pentru: „turism, activităţi hoteliere şi alimentaţie publică".

Conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionar principal al firmei Hotel Turris SA, cu un capital de peste 95%, este doamna Bombonica Dragnea, nimeni alta decât soţia lui Liviu Dragnea.

Firma „de casă" i-a scos hotelul din criză

Hotelul de la Dunăre a fost preluat de familia Dragnea în  la sfârşitul anilor '90 la fostul FPS, condus la acea vreme de Sorin Dimitriu. În 2001, hotelul avea 42 de angajaţi, o cifră de afaceri de 70.000 de euro şi datorii de 8.000 de euro.

Peste doi ani, în 2003, firma a ajuns în pragul falimentului, rămânând cu doar doi angajaţi, o cifră de afaceri de 10 ori mai mică, de nici 9.000 de euro şi datorii de trei ori mai mari, de 26.000 de euro.

După câte îşi amintesc angajaţii de la hotel, chiar în perioada 2002-2003, adică exact de când imobilul a fost luat „în chirie" de firma Tel Drum, Hotelul Turris a fost renovat. De asemenea, în contractul semnat între compania lui Dragnea şi firma sa de casă, în afară de preţul închirierii care este de 600 de euro, o sumă destul de mică, mai sunt stipulate anumite condiţii care obligă firma Tel Drum să facă renoveze hotelul lui Dragnea.

După renovare, profit

Articolul 31 din contractul de locaţiune prevede ca „pe durata închirierii, locatarul (SC Tel Drum) se obligă să efectueze reparaţiile capitale şi necesare pe cheltuiala sa pentru a asigura funcţionalitatea bunului închiriat conform destinaţiei". Practic, firma s-a obligat să renoveze hotelul lui Dragnea. Înflorirea Hotelului Turris reiese şi din datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, la doar un an după ce erau îngropaţi în datorii, proprietarii Hotelului Turris, care au rămas cu doar doi angajaţi, au reuşit să treacă de la datorii de peste un miliard de lei vechi la un profit net de 33.000 de euro. Ultimele date de pe Ministerul de Finanţe, din 2009, arată că firma a ajuns la 61 de angajaţi, dar are pierderi de aproximativ 200.000 de lei (47.000 de euro). Astfel, reiese că perioada cea mai bună a hotelului a fost cât s-a aflat sub „pălăria" Tel Drum.

Liviu Dragnea refuză să mai dea declaraţii ziarului „Adevărul" despre scandalul Tel Drum. El a spus în urmă cu o săptămână însă că nici măcar nu ştie cine sunt acţionarii acestei societăţi. „Îl ştiu pe Marian Fişcuci, care a deţinut Tel Drum, pentru că este tot din Teleorman. Nu‑i ştiu pe acţionarii de acum. Să ştiţi că foarte multe alte firme au contracte cu Consiliul Judeţean Teleorman, nu doar Tel Drum", a declarat Liviu Dragnea.

În ediţia de ieri însă, „Adevărul" a arătat că relaţia dintre fostul ministru de Interne şi actualii acţionari Tel Drum este una apropiată: ei au fost colegi de facultate şi chiar au făcut parte dintr-o formaţie rock, în urmă cu 25 de ani. 

Jocurile lui Dragnea, sub lupa Comisiei Europene
 
Ziarul „Adevărul de Seară" a dezvăluit săptămâna trecută ingineriile financiare cu bani publici, marca Liviu Dragnea, care ar putea să coste România 743 de milioane de euro, reprezentând fonduri europene. Dacă se dovedeşte că CJ Teleorman ar fi licitat „cu dedicaţie" două proiecte către Tel Drum, toate contractele din axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) pentru România ar putea fi pierdute.

"Nu‑i ştiu pe acţionarii de acum din firma Tel Drum. Să ştiţi că foarte multe alte firme au contracte cu Consiliul Judeţean Teleorman, nu doar Tel Drum."
Liviu Dragnea
preşedintele CJ Teleorman

Bombonica şi-a subevaluat hotelul de 500 de ori



ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) verifică modul în care, Bombonica Dragnea, soţia lui Liviu Dragnea, a încercat în 2009 să treacă hotelul din proprietatea firmei sale în proprietate ca persoană fizică (facsimil). De altfel, valoarea de vânzare trecută de ea a fost de 214.319 lei (50.000 de euro), iar valoarea menţionată ulterior în declaraţia de avere a soţului său a fost de peste 110 milioane de lei (26 de milioane de euro), deci de peste 500 ori mai mare. După ce a devenit proprietar al hotelului ca persoană fizică, Bombonica Dragnea a închiriat imobilul firmei care îl deţinuse iniţial. Valoarea chiriei anuale percepute de Bombonica este de 93.000 de lei (22.000 de euro). ANAF a demarat investigaţiile în acest caz, pornind de la relaţia de afiliere dintre Bombonica Dragnea şi SC Hotel Turris. În acest caz, persoana fizică Bombonica Dragnea deţine în mod direct 95,33% din totalul acţiunilor, adică peste limita de 25%, fapt pentru care a fost verificată de ANAF.

info
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite