FOTO Fundaţia „Dinu Patriciu“ a premiat miercuri seara performerii din Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Dinu Patriciu“ a acordat miercuri seara distincţii în valoare de 250.000 de euro în cadrul „Galei Premiilor în Educaţie”, eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului.

21.50 La finalul Galei organizatorii au invitat pe scenă un elev pe nume Radu, din clasa a IV-a de la Şcoala nr. 79, care întrebat ce ar vrea să schimbe la şcoala sa, a răspuns: "Aş vrea să fie băile mai curate".

Citiţi şi:

Premii pentru performanţă în educaţie

Iaşi: Tudor Giurgică-Tiron a fost desemnat „Elevul anului“

250.000 de euro pentru educaţia de top

21.40 Secţiunea Cel mai bun proiect educaţional:

Menţiune specială - Festivalul Naţional de Scurtmetraj, Liceul Teoretic Traian, Constanţa- 2.000 de euro

Premiul III - Program de dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă la copii şi tineri cu dizabilităţi de vedere, fundaţia "Light into Europe", Bucureşti- 2.000 de euro

Premiul II - Şcoala pe roţi, Societatea Ştiinţifică CYGNUS - Centrul UNESCO, Suceava-5.000 de euro

Premiul I - YouthBank România, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Cluj- 10.000 de euro

"Sunt un om simplu care de 4 ani investeşte şi crede într-un program şi care, iată, dă rezultate", spune reprezentantul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare din Cluj- Napoca.

21.30 Secţiunea ONG-ul anului în educaţie:

Menţiune specială - Asociaţia Ovidiu Rom - 2.000 de euro

Premiul III - Fundaţia Română pentru copii, Comunitatea şi Familie, Cluj - 2.000 de euro

Premiul II - Fundaţia Noi Orizonturi, Bucureşti - 10.000 de euro

Premiul I - Fundaţia de Sprijin Comunitar, Bacău - 20.000 de euro.

"Sunt aici să vorbesc în numele copiilor din zone cu sărăcie extremă. În România anului 2010 avem copii care merg la sapă, care nu au cu ce să se îmbrace şi să se încalţe ca să meargă la şcoală. Fundaţia ridică acel copil din ţărână şi îl duce la grădiniţă şi apoi la şcoală", a declarat reprezentantul Fundaţiei de Sprijin Comunitar din Bacău.

21.20 Secţiunea Bibliotecarul Anului:

Dinu Patricu a acordat premiile pentru secţiunea Bibliotecarul Anului. „Când am făcut o cercetare despre cei care au cumpărat cărţile Adevărul, am descoperit că mai puţin de 10% erau citite. Restul au fost luate pentru statut social ca să arate că există cărţi şi în acea casă. Mai există 5.000 de biblioteci, goale de conţinut şi prăfuite. În această toamnă am lansat proiectul „Un milion de cărţi" şi am cerut partenerilor de afaceri să doneze câte un milion de cărţi bibliotecilor. Credem că va fi un succes", a spus Dinu Patriciu înainte de decernarea premiilor.

Menţiune Specială - Lenuţa Neacşu-Biblioteca Judeţeană C. Sturdza, Bacău-2.000 de euro

Premiul III - Valentin- Alexandru Smedescu/- Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, Râmnicu Vâlcea- 2.000 de euro

Premiul II - Crina Liliana Mareş- Şcoala cu clasele I-VIII Dan Barbilian, Constanţa - 5.000 de euro

Premiul I - Gilda Eleonora Drăgănescu- Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi- Biblioteca- 10.000 de euro.

„Sunt foarte fericită că a fost introdusă acestă secţiune la Gala Premiilor din Educaţie. O mare parte din succesul meu se datorează echipei de manageri de la universitate", a spusn Gilda Eleonora Drăgănescu.

21.07 Secţiunea Cercetătorul Anului:

Menţiune specială - Costel Sârbu de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj- Napoca - 2.000 de euro.

Premiul III - Ioan-Cezar Marcu de la Facultatea de Chimie, Universitatea Bucureşti - 2.000 de euro

Premiul II - Rodica-Mariana Ion de la ICECHIM, Bucureşti- 5.000 de euro

Premiul I - Mihai Viorel Putz de la Universitatea de Vest din Timişoara

"Spun sincer că am visat la premiul acesta. Am facut un pariu cu familia, cu mine însumi, cu studenţii mei şi anume că le pot sta în faţă ca un model. Mă bucur foarte mult pentru premiu", a spus Mihai Viorel Putz, Cercetătorul Anului.

"Gala Premiilor în Educaţie”

21.00 Secţiunea Facultatea Anului:

Premiul I: Facultatea de Matematică, Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi - 15.000 de euro

Premiul I: Facultatea de Business, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj - 15.000 de euro

 "Universitatea Al. I.Cuza din Iaşi a împlinit în acest an 150 de ani de laînfiinţare, iar premiul obţinut vine să recompenseze strădania unui colectiv", a declarat reprezentantul facultăţii.

20.50 Secţiunea Profesorul Anului / Universitar:

Premiul special - Opera Omnia- Zoe Petre de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie - 2.000 de euro

"Acestă distincţie nu-mi aparţine doar mie,ci unui şir de profesori printre care vreau să menţionez doi: bunicul meu, Constantin Moisil şi bunica mea Elena Moisil.Acest premiu reprezintă pentru mine doar o continuitate pe care nu puteam să nu mi-o asum", a declarat Zoe Petre.

Premiul III - Mirela - Elena Mazil de la Universitatea din Craiova, Centrul Universitar Drobeta, Drobeta Turnu Severin - 2.000 de euro

Premiul II - Florin Mihail Filipoiu de la UMF Carol Davila Bucureşti - 5.000 de euro

Premiul I - Constantin Ticu - Universitatea Al. I. Cuza Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 10.000 de euro

"Este de datoria noastră să sădim în studenţi acele valori pentru ca ei să reuşească în viaţă. Există în România un adevărat război mediatic, suntem bombardaţi cu ştiri negative, care pot avea un impact nefast asupra personalităţii, pot afecta chiar şi stima de sine sau dorinţa de a munci. Fundaţia "Dinu Patriciu" lucrează tocmai la reconstruirea unor valori pozitive", a spus Constantin Ticu.

"Gala Premiilor în Educaţie”

20.33 Secţiunea Studentul Anului:

Menţiune specială - Ştefănel Cârlescu de la Universitatea Emanuel din Oradea, Facultatea de Teologie şi Facultatea de Management - 1.500 de euro

Premiul III - Giorigiana Neagu de la Universitatea din Craiova - 3.000 de euro

Premiul II - Alexandra Teodora Oprea de la Facultatea de Drept, Universitatea Al.I. Cuza,Iaşi - 5.000 de euro

Premiul I - Ion-Andrei Popescu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti - 7.000 de euro

Ion Andrei Popescu este plecat în Germania din motive profesionale şi şi-a investit bursa din primii ani de facultate în folosul Şcolii de medicină.

20.24 Secţiunea Şcoala Anului:

Premiul III - Mark twain International School,Voluntari, Ilfov - 3.000 de euro

Premiul II - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa - 10.000 de euro

Premiul I - Colegiul Naţional de Informatică, Piatra Neamţ - 30.000 de euro

"Tocmai m-am intors de la Formul Internaţional în Educaţiei organizat de Microsoft unde ni s-a spus că suntem cei mai buni. Mă bucur că există în România o fundaţie care se preocupă de performanţa şi valoarea din educaţie", a spus reprezentantul colegiului.

Gala Premiilor în Educaţie - Fundaţia "Dinu Patriciu"

20.17 Secţiunea Profesorul Anului / Preuniversitar:

Premiul III - Arnold Maier - Şcoala Gheorghe Bulgar din Sanislau, Satu Mare - 2.000 de euro

Premiul II - Silvia Muşătoiu de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti - 5.000 de euro

Premiul I - Rodica Silvia Pop de la Şcoala Nicolae Iorga din Baia Mare - 10.000 de euro

"Este mare lucuru că Fundaţia şi-a aplecat atenţa asupra noastra, a oamenilor simpli. Am muncit întotdeauna cu credinţacă acesta a fost harul meu. Acest premiu îl dăruiesc tuturor elevilor pe care i-am considerat ca şi copiii pe care nu i-am avut niciodată. Cred că educaţia nonformală trebuie să se împletească cu cea formală", a susţinut Rodica Silvia Pop, Profesorul Anului.

20.10 Secţiunea Învăţătorul Anului:

Premiul III - Codruţ Gabriel Morariu de la Gimnaziul Liviu Rebreanu din Târgu Mureş - 2.000 de euro

Premiul II - Gheorghiţa Grigore de la Şcoala Gheorghe Magheru din Caracal - 5.000 de euro

Premiul I - Ioana Codruţa Sava de la Grădiniţa cu program săptămânal Veronica Filip, Şcoala cu clasele I-VIII Elena Cuza din Piatra Neamţ -10.000 de euro

Ioana Codruţa Sava este educatoare cu 32 de ani de experienţă şi absolvit Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială. Educatoarea s-a implicat în proiectul "Şcoala Părinţilor" şi a strâns fonduri pentru ajutorarea copiilor cu sindromul Dawn şi autism.

"Vreau să mulţumesc domnului Dinu Patriciu pentru faptul că recunoaşte munca educatorilor. Nu ştiu câţi mai fac asta în România", a spus educatoarea care îşi doreşte să rămână la catedră până la pensie.

Gala Premiilor în Educaţie - Fundaţia "Dinu Patriciu"

20.00 Secţiunea Elevul Anului:

Csila Ibolya Balin de la Colegiul Naţional Constantin Diaconovici Loga din Timişoara- menţiune specială- premiu 1.500 de euro

Premiul III- Ion Alexandru Barbu de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina - 3.000 de euro

Premiul II - Cristian Emilian Roşu de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Marghita - 5.000 de euro

Premiul I - Tudor Giurgică -Tiron de la Colegiul Naţional Iaşi - 7.000 de euro

Tudor este membru Interact Iaşi, s-a implicat în nenumărate activităţi caritabile, în special de ajutorare a orfanilor şi este premiant la olimpiada pluridisciplinară. "Regret faptul că unui eveniment în care un profesor pălmuieşte un elev i se acordă o pagină de ziar, iar performanţele sunt într-un colţ de pagină", a spus Elevul Anului.

19.50 Dinu Patriciu, preşedintele Fundaţiei "Dinu Patriciu" i-a felicitat pe participanţi. "Sper că această fundaţie va contribui şi ea la creşterea învăţământului românesc".

"Nu ştiu ce sărbătorim: faptul că ne-am adunat aici pentru acordarea premiilor sau să sărbătorim că a fost declarată neconstituţională Legea Educaţiei. Poate ceea ce s-a întâmplat astăzi va duce la schimbarea învăţământul românesc", a spus Dinu Patriciu

19.40 Tincuţa Baltag a dedicat Gala Premiilor în Educaţie candidaţiilor. "Eforturile voastre fac educaţia mai bună", a adăugat directorul general al Fundaţiei "Dinu Patriciu". La finalul discursului, Tincuţa Baltag i-a indemnat pe cei din sală să îşi amintească de mentorul lor. "Gândiţi-vă la mentorul vostru, căutaţi-i numărul în telefon şi spuneţi-i cât de important este pentru voi", a spus Tincuţa Baltag.

19.30 Festivitatea de decernare a premiilor din educaţie a început la ora 19.30. Discursul de început i-a aparţinut Tincuţei Baltag, directorul general al Fundaţiei "Dinu Patricu".

Fundaţia Dinu Patriciu

Gala Premiilor în Educaţie, pe ultima sută de metri

Premiile vor fi acordate pentru 11 secţiuni. La secţiunile „Şcoala anului“ şi „Facultatea anului“ s-au calificat zece instituţii de învăţământ preuniversitar, respectiv trei de învăţământ universitar.

Facultatea de Filosofie, cea mai performantă

Şcolile finaliste sunt Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Colegiul Economic din Buzău, „Mark Twain International School” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău, Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamţ, Şcoala Elf din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti, Şcoala „Genesis“ I-VIII din Bucureşti, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Bacău şi Şcoala Generală Nr.5 din Arad.

Misiunea galei: îmbunătăţirea educaţiei
La învăţământ superior, finalistele sunt Facultatea de Business din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică din Iaşi, şi Facultatea de Arte din Oradea.

La secţiunea „ONG-ul anului“, câştigătorii vor fi aleşi dintre AIESEC România, Ovidiu Rom, Best Bucureşti, Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Noi Orizonturi, Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie Cluj, Sense Internaţional România, Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi Youth Academy Iaşi.

Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli

„Cred în puterea motivaţională a recunoaşterii publice şi consider că societatea civilă trebuie să se implice activ în educaţie. Există în România profesori, cercetători si lideri de organizaţii neguvernamentale care inspiră prin performanţe profesionale şi prin pasiune. Acestea sunt modelele pe care dorim să le promovam şi pe care ni le dorim alături în misiunea de a îmbunătăţi educaţia în toate formele sale”, a spus directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Tincuţa Baltag.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite