250.000 de euro pentru performanţa în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevi, studenţi, profesori, cercetători au fost premiaţi aseară, în cadrul unei gale fastuoase ce a avut loc la Palatul Parlamentului. Fundaţia „Dinu Patriciu“ a recompensat excelenţa în educaţie prin premii în valoare totală de 250.000 de euro.

Cei 12 câştigători ai premiului întâi de la Gala Premiilor în Educaţie, de la toate secţiunile, au urcat pe scenă şi au rostit discursuri emoţionante în faţa a sute de invitaţi din mediul academic, corporatist, diplomatic, neguvernamental şi din mass-media.

Cel mai bun elev al anului a fost desemnat Tudor Tiron Giurgică de la Colegiul Naţional Iaşi, olimpic naţional şi internaţional la fizică. Premiul I la secţiunea „Învăţătorul/Educatorul Anului“ a fost obţinut de Ioana Codruţa Sava, de la o grădiniţă cu program prelungit din Piatra-Neamţ. Educatoarea cu 32 de ani de experienţă la catedră s-a implicat în proiectul „Şcoala Părinţilor“  şi a strâns fonduri pentru ajutorarea copiilor cu sindromul Down şi autism.

„Nu ştiu câţi mai premiază educatorii în România!“
„Vreau să mulţumesc domnului Dinu Patriciu pentru faptul că recunoaşte munca educatorilor. Nu ştiu câţi mai fac asta în România“, a spus cadrul didactic care a primit pe scenă premiul de la directorul general al Adevărul Holding, Peter Imre.

Distincţia „Profesorul Anului“ la categoria preuniversitar a fost câştigat de Rodica Silvia Pop de la Şcoala „Nicolae Iorga“ din Baia Mare, iar la categoria universitar de Constantin Ticu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. „Am muncit întotdeauna cu credinţa că acesta a fost harul meu. Acest premiu îl dăruiesc tuturor elevilor pe care i-am considerat ca şi copiii pe care nu i-am avut niciodată“, a spus Rodica Silvia Pop.

Premiul I la secţiunea „Şcoala Anului“ a fost obţinut de Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, iar distincţia „Facultatea Anului“ au primit-o Matematica de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Facultatea de Business de la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj.

„Ca finanţator, rolul meu este să rămân în spate şi să fiu modest. Apreciez eforturile profesorilor, felul în care încearcă să-şi atragă elevii cât mai aproape, să le transmită cunoştinţe“, a declarat Dinu Patriciu, preşedintele fundaţiei cu acelaşi nume. Câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie nu mai pot participa timp de cinci ani la ediţiile viitoare ale competiţiei.

Tinerii, ajutaţi să descopere România
Un alt proiect care a fost lansat aseară la Palatul Parlamentului este „Succes în România“, ce se adresează în special, tinerilor din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia şi Albania, dar sunt acceptaţi şi studenţilor români veniţi din alte ţări. Obiectivul principal constă în a facilita integrarea sociala şi culturală a studenţilor de anul I prin intermediul unei relaţii individuale cu un mentor.

Iniţiatorul proiectului, Marius Vetrici,  a precizat la începutul evenimentului că mentorii vor avea rolul să transfere din exeprienţa lor studenţilor „adoptaţi“, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să redescopere singuri toate detaliile vieţii din România.

La eveniment a fost invitat şi ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, care  apovestit despre experienţa de a fi student la Bucureşti în anii ’90.

„Acum 20 de ani am venit aici pentru studii post-universitare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A fost o situaţie deosebită pentru cei ca mine, care veneau dintr-un imperiu, iar în 1992 se întorceau acasă pentru a reconstrui o istorie asemănătoare cu cea a ţării unde studiasem“, a declarat ambasadorul.

Fundaţia „Dinu Patriciu“ este cea mai bună investiţie, cea mai de succes

Peter L. Imre, director general „Adevărul Holding“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite