Facultatea de Filosofie, cea mai performantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost premiată anul trecut la Gala Premiilor în Educaţie, organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu”. Numeroasele proiecte de cercetare, parteneriatele cu universităţi din afară şi calitatea profesorilor şcoliţi în străinătate şi a studenţilor fac din instituţia de învăţământ una dintre cele mai prestigioase din România.

Peste 750 de studenţi la licenţă, masterat şi doctorat urmează în prezent cursurile instituţiei de învăţământ nominalizată cu distincţia „Facultatea Anului“ de către Fundaţia „Dinu Patriciu“. Absolvenţii Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti reuşesc să se angajeze în cele mai variate domenii, datorită abilităţilor pe care şi le dezvoltă pe parcursul studiilor universitare.  

image

Biblioteca instituţiei de învăţământ are peste 80.000 de volume

Joburi pentru absolvenţi

„Spre deosebire de alte facultăţi, profesorii de aici nu se cred atotştiutori, îţi dau dreptul la opinie, iar studenţii sunt activi la seminarii. Interactivitatea şi stilul argumentativ primează în această instituţie. Facultatea oferă o arie variată de studiu, pentru că te poţi specializa şi în domeniul Studiilor Europene”, a spus Carmen Voicu, absolventă a promoţiei 2008.

Dacă o parte dintre absolvenţi fac carieră în domeniul cercetării, majoritatea lucrează în  mass-media, comunicare, consultanţă şi chiar în instituţii bancare. „Facultatea noastră dezvoltă spiritul critic, gândirea independentă, capacitatea de analiză şi de interpretare “, a explicat decanul instituţiei de învăţământ, prof. univ. doctor Romulus Brâncoveanu.



Una dintre cele mai dotate facultăţi din Universitatea din Bucureşti are trei amfiteatre şi opt săli de curs moderne, iar cu cei 10.000 de euro câştigaţi de la Fundaţia „Dinu Patriciu“ a fost dotată  o sală dedicată doctoranzilor.

Colaborări internaţionale

Printre proiectele de cercetare desfăşurate de cadrele didactice din facultate se numără „Universitatea europeană şi instituţionalizarea cunoaşterii“, „Raţiune şi credinţe“, „Epistemologia ştiinţei şi managementul cunoaşterii“. De asemenea, facultatea publică revista internaţională de filosofie şi etică “Public Reason” şi “Revista de Filosofie Analitică” şi are nenumărate colaborări cu universităţi din Europa şi din Statele Unite ale Americii, precum Oxford, Lyon, Amsterdam, Dijon, cu Universitatea Catolică din Bruxelles sau cu Universitatea din Tulsa, SUA.

image
image

Decanul Facultăţii de Filosofie, Romulus Brâncoveanu

150 de ani de la înfiinţare

Titu Maiorescu, Constantin Rădulescu Motru, P.P. Negulescu, Dimitrie Gusti, Tudor Vianu, Gabriel Liiceanu sunt doar câteva dintre personalităţile marcante care au studiat Filosofia la Universitatea din Bucureşti. Facultatea a împlinit luna aceasta 150 de ani, fiind înfiinţată la 1 septembrie 1860 la propunerea lui Ion Maiorescu prin bugetul de stat şi purta denumirea de Facultatea Filosofică.



Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!

Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie. Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiileineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: B-dul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti România, cod poştal 012013. Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite