Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii şi instituţiile valoroase din domeniul educaţiei mai au o şansă până luni să participe la concursul organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu“. Sute de proiecte au fost deja înscrise anul aceasta la Gala Premiilor în Educaţie, competiţie ce oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro.

Unul dintre premianţii Fundaţiei „Dinu Patriciu“ de anul trecut este profesorul Mircea Rusu, care  a obţinut Premiul Special al Juriului la Secţiunea Profesorul Anului, fiind recompensat cu 2.000 de euro. El este una dintre personalităţile lumii ştiinţifice din România, fiind o somitate în astrofizică. După mai bine de 45 de ani la catedră, profesorul are o legătură foarte strânsă cu absolvenţii, dar şi cu actualii studenţi, în prezent el predând cursuri şi seminarii de astrofizică şi coordonând lucrări de diplomă.

Profesorul iubit de studenţi

Spre deosebire de alţi participanţi la Gala Premiilor în Educaţie, profesorul universitar Mircea Rusu a fost înscris de studenţii săi în competiţie. „Fiecare oră a dumnealui era aşteptată cu nerăbdare, deoarece urma să se discute unele probleme puse în ora anterioară şi lăsate anume pentru cugetare. Reuşea să-şi dea seama dacă eram plictisiţi de tema respectivă. Tot timpul introducea glume pentru a ne destinde“, a spus unul dintre cei care l-au avut ca profesor.

Profesorul are o relaţie specială cu studenţii săi, păstrând legătura chiar şi cu cei care au absolvit cu zeci de ani în urmă.

„Am fost invitat în Franţa la cununia fiicei unei studente. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine să aflu că studenţii mei m-au înscris la Gala Premiilor în Educaţie. Eu nu m-aş fi înscris, fiindcă e foarte greu să-mi fac o autoevaluare“, ne- a spus ieri, profesorul Mircea Rusu. Marele regret al profesorului este că Astronomia nu se studiază în ţara noastră, el fiind cel care a înfiinţat olimpiada naţională pentru această materie, studenţii pregătindu-se doar în cadrul cercurilor organizate de câteva cadre didactice.

„Studentul Anului“, pasionat de Astronomie

Victor Cărbune este un alt tânăr pasionat şi încrezător care a câştigat anul trecut menţiune la secţiunea „Studentul Anului“, fiind recompensat cu suma de 1.000 de euro. Ca student la Automatizări şi Calculatoare, Victor este o persoană remarcabilă. O demonstrează diplomele şi premiile obţinute la competiţii de matematică şi informatică.

Pasionat de Astronomie încă din vremea liceului, Victor Cărbune face parte din Asociaţia Astronomică Urania, în cadrul căreia a organizat proiecte şi evenimente în domeniul Astronomiei.  Are şi performanţe la nivel internaţional, el fiind selectat printre cei 1.000 de studenţi din întreaga lume în cadrul programului internaţional Google Summer of Code.

Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!

Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie. Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiileineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: Bdul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti România, cod poştal 012013. Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite