Ce le oferă România profesorilor cu note mari la Titularizare: salarii de mizerie, posturi la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda rezultatelor foarte slabe de la examenul de titularizare din acest an, zeci de profesori au obţinut note de 9 şi 10, rezultate care le certifică pregătirea foarte bună.

Cu toate acestea, profesorii "premianţi" de anul acesta au mai degrabă motive de disperare decât să jubileze. În ciuda notelor foarte bune mulţi dintre ei vor primi repartiţii în alte localităţi decât cele în care locuiesc. Pe profesorii de 9 şi 10 de la titularizare îi aşteaptă de asemenea salarii de ruşine, de câteva sute de lei.

Profesor cu 10 la titularizare: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!"

Ionela Panainte a luat nota 10 la Biologie, dar cu acest rezultat excelent va ajunge să predea într-o şcoală la 50 de kilometri distanţă de Capitala Moldovei.

image

Susţine că rezultatul i-a răsplătit munca din facultate, de la masterat, dar şi din anii în care s-a aflat la catedră. În toată viaţa de student a avut o singură notă de 9, iar facultatea a terminat-o ca şefă de promoţie.

La Biologie sunt două posturi titularizabile la care accede: la Andrieşeni şi la Ţibana, dar îl preferă pe ultimul. Recunoaşte cu strângere de inimă că salariul nu e mulţumitor, dar susţine că are vocaţie.

Află aici la ce salariu poate spera un profesor care a obţinut performanţele Ionelei Panaite!


A luat 9 la titularizare, dar se gândeşte să renunţe definitiv la învăţământ

Anca Ioana Rizzoli este profesoară de limba engleză de 8 ani de zile. Anul acesta, la examenul de titularizare, a obţinut nota 9, a doua pe judeţ la disciplina ei. Dezamăgirea, spune ea, este cu atât mai mare cu cât nota nu o ajută cu mare lucru. În anii anteriori, la fiecare examen susţinut a luat peste 9. Cu toate acestea, nu este încă titulară. Şi asta pentru că lipsesc posturile, spune Anca. Ultimul liceu unde a predat ca suplinitor a fost Colegiul Tehnic de Construcţii „Anghel Saligny" din Cluj-Napoca.

image

„Cu fiecare an ce trece am sentimentul inutilităţii acestui examen. Nu este adevărat că profesorii nu reuşesc să se titularizeze pentru că nu sunt în stare să ia un 7. Anul acesta, de exemplu, nu a existat nici un post titularizabil", a explicat profesoara. Cel mai probabil, până în toamnă îşi va căuta un nou loc de muncă. Nu ar refuza nici măcar un post de secretară.

Află aici ce salariu are Anca Ioana Rizzoli după 8 ani în învăţământ

Dascălul cu nota zece la titularizare din Timiş va face naveta pentru 800 de lei

Singurul profesor din Timiş care a obţinut nota zece la titularizare nu poate profesa pe postul pe care şi-l doreşte. Ba mai mult, din cei 800 de lei pe care îi va primi drept salariu, Adrian va fi nevoit să dea bani şi pe navetă.

image

Adrian Marcovici are 26 de ani şi este singurul dascăl din Timişoara care a reuşit să obţină nota zece la examenul de titularizare din Timiş, la Educaţie Muzicală. Masterand la orgă şi cu vechime de numai un an în predat, tânărul mărturiseşte că nota maximă obţinută la titularizare nu îi va aduce postul dorit. „Am dat examenul pentru un post de profesor de instrument principal - orgă, la Liceul de Muzică «Ion Vidu» din Timişoara. Din păcate, aici postul nu este titularizabil, aşa că voi fi nevoit să mă îndrept spre Şcoala de Arte Frumoase «Filaret Barbu» din Lugoj, unde voi preda pian", povesteşte tânărul.

Află aici câţi bani va fi nevoit Adrian Marcovici să scoată lunar din buzunar pentru a ajunge postul pentru care ia un salariu de 800 de lei


Bucureşti: Profesorul de 10, specializat în pedagogie, va câştiga puţin mai mult decât un măturător din China Town

Irina Stoenică, de 22 de ani, este una dintre candidatele din Bucureşti care au reuşit să trească cu brio de examenul de titularizare din acest an. În toamnă, tânăra va preda unor pici de clasa I de la o şcoală generală din cartierul ei, ea având posibilitatea să-şi aleagă prima locul unde vrea să lucreze.

image

După ce absolvit facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a studiat în cadrul Departamentului pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar Irina Stoenică va câştiga aproximativ 930 de lei lunar, timp de doi ani, după care salariul îi va creşte la 940 de lei. Femeile angajate să măture în noul complex comercial din Afumaţi, China Town, câştigă lunar 700 de lei.

Citeşte aici ce soluţii are Irina Stoenică pentru a-şi suplimenta veniturile

În județul Constanța, un singur candidat a obținut nota 10 la examenul de titularizare

Este vorba despre Oana Lupșa, o tânără de 31 de ani din Constanța, care a susținut examen la Psihopedagogie Specială.

image

Ea va ocupa singurul post titularizabil pe acest domeniu din județ, catedra fiind disponibilă la Liceul Teoretic Ioan Cotovu, din Hârșova.

„O să fie greu, o oră dus, o oră întors, dar sper într-un transfer la Constanța", spune tânăra. De la colegele sale, care lucrează de câțiva ani în învățământ, a aflat că salariul este de opt milioane de lei. „Nu știu dacă îi pasă cuiva că eu am făcut două facultăți și două masterate. Oricum, eu am ales acest drum, iar situația mi-a permis să fac ceea ce-mi place", a spus Oana Lupșa. Articol complet aici.

Citeşte şi:

Peste 30% din candidaţii la titularizare au luat anul acesta note mai mici de 5, procentul celor picaţi la examen fiind cel mai mare din 2008 până acum.

Top 5 aberaţii şi recorduri la examenul de titularizare din 2011



Spune si tu

Profesorii vor primi salarii mici, dar egale

Dezastru la titularizare: în unele judeţe au picat peste 90% din candidaţi

Singurul dascăl cu 10 din judeţul Sibiu: pot fi doar suplinitoare!


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite