Profesorul de 10, specializat în pedagogie, din Capitală va câştiga puţin mai mult decât un măturător din China Town

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Stoenică, de 22 de ani, este una dintre candidatele din Bucureşti care au reuşit să trească cu brio de examenul de titularizare din acest an. În toamnă, tânăra va preda unor pici de clasa I de la o şcoală generală din cartierul ei, ea având posibilitatea să-şi aleagă prima locul unde vrea să lucreze.

După ce absolvit facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a studiat  în cadrul Departamentului pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar Irina Stoenică  va câştiga aproximativ 930 de lei lunar, timp de doi ani, după care salariul îi va creşte la 940 de lei. Femeile angajate să măture în noul complex comercial din Afumaţi, China Town, câştigă lunar 700 de lei.

Tânăra ştie ce o aşteaptă şi spune că deocamndată se mulţumeşte cu atât. „Eu mă aştept să primesc în jur de 900 de lei. Deocamdată locuiesc cu părinţii. În viitor o să-mi găsesc şi altceva, vreun proiect care să-mi aducă un venit suplimentar", a mărturisit Irina. Proapăta absolventă este conştientă că în învăţământul privat există posibilitatea unor venituri mult mai mari, dar spune că nu vrea să ia în calcul această variantă. „Cred că în şcolile private nu este reflectată realitatea din România. Am predat germană la o grădiniţă privată şi nu mi-a plăcut. Acolo părinţii sunt cei care deţin controlul", a spus tânăra. Deocamdată, Irina este convinsă că poate supravieţui şi cu salariul unui dascăl debutant. „Cred că e posibil să trăieşti în familie şi cu un salariu de 1.000 de lei, mai greu, dar se poate. În viitor, probabil că voi căuta şi alte variante", a mai zis viitoarea învăţătoare.

FOTO Profesor de 10 la titularizare: “Am fost motivată să intru în învăţământ de când am avut exemple de profesori << aşa nu >>”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite