FOTO Profesor de 10 la titularizare: “Am fost motivată să intru în învăţământ încă din şcoala generală, când am avut exemple de profesori >”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 22 de ani a reuşit să dea o lecţie dascălilor care au stat la catedră multă vreme. Irina este una dintre puţinii candidaţi la examenul de titularizare care au trecut cu 10 de acest test. Tânăra vrea să devină învăţătoare şi va fi prima din Bucureşti care îşi va alege şcoala la care va preda.

Irina Stoenică este proaspătă absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti. A ales să studieze în cadrul Departamentului pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar pentru că a ştiut exact ce vrea să facă în momentul în care îşi va finaliza studiile. "Îmi doream să devin profesoară. Am fost motivată să intru în învăţământ încă din şcoala generală când am avut exemple de profesori <<aşa nu>>. Având un spirit critic, m-am gândit să schimb ceva", a spus tânăra care a obţinut un 10 curat la titularizare.

image

Bucureşteanca a ales să devină învăţătoare şi a fost suficient de motivată să facă o lucrare perfectă, chiar dacă subiectele nu I s-au părut foarte uşoare. "Când am văzut subiectele mi-am spus că asta e şansa mea să fac foarte bine", a mărturisit Irina. Viitoarea învăţătoare recunoaşte că a avut un avantaj în faţa multora dintre dascălii cu care a concurat pentru cele 40 de posturi titularizabile din Capitală. "Am dat licenţa cu o lună înainte chiar din toată pedagogia. Am recapitulat doar gramatica", a mai spus Irina.

Profesorul de 10 din Capitală va câştiga puţin mai mult decât un măturător din China Town

Artist plastic cu peste 100 de expoziţii personale, dar cu nota 3,30 la titularizare

Peste 220 de dascăli din Bucureşti se bat pentru un loc la catedra de limba română

S-au afișat notele la examenul de titularizare. Vezi aici rezultatele pentru București

Chiar şi aşa proaspăta absolventă spune că secretul unei reuşite este pasiunea şi munca. "Trebuie să-ţi placă ceea ce faci. Dacă nu eşti motivat, nu cred că poţi reuşi", a mărturisit tânăra care crede că lucrurile bune li se întâmplă oamenilor buni.

image

Irina se bucură acum de puţina vacanţă care i-a rămas. "În timpul liber urc pe munte cu familia sau cu prietenii. Îmi place să înot, mai şi cânt, îmi place şi să citesc foarte mult şi câteodată, recunosc, îmi place să mă mai şi joc", a spus viitoarea învăţătoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite