Bossul Vămii Timişoara, acuzat că cerea şpagă de 60 de euro/tonă de marfă ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, a fost acuzat că a solicitat şpagă, pentru a o duce la Bucureşti, informează Realitatea TV. Un afacerist susţine că a negociat cu şeful vămii introducerea de ulei în ţară, ilegal, negocierile realizându-se pentru introducerea în ţară a zeci de cisterne.

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Personajul respectiv, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, ar fi dorit să importe un anumit tip de ulei în România. Din 60 de euro pe tonă, 40 de euro mergeau la Eugen Blejnar, susţine jurnalistul prahovean, Dragoş Pătraru, citându-l pe omul de afaceri. „Domnului i s-a spus de la Arad că niciun porumbel nu poate să intre în ţară fără acordul domnului Blejnar”, a relatat acesta, pentru realitatea.net.

„Domnul Relu mi-a zis: bă băiatule, pentru ceea ce vrei tu să faci, va trebui să cerem un accept. În momentul respectiv domnul Relu mi-a spus că trebuie să ia legătura cu domnul Sorin Blejnar, pentru că niciun porumbel nu poate intra în ţară fără acordul lui. În afară de domnul Blejnar, domnul Relu mi-a spus că mai trebuie să aibă o discuţie cu un şef de la Garda Financiară. Mie numele Blejnar nu îmi spunea nimic atunci. El a zis, îl sun acum. Domnul Relu l-a abordat: Să trăiţi dom preşedinte, am şi eu o problemă cu dumneavoastră, când aş putea să vă văd. Acesta i-a răspuns că vineri va veni de la Bucureşti, la Timişoara pentru că merge la o petrecere la Săvârşin, şi îl roagă să-l ia cu maşina”, a relatat omul de afaceri în interviul difuzat în cadrul emisiunii Bursa Pariurilor de la Realitatea TV.

“Preţul era în felul următor. Domnul Blejnar în urma unei negocieri, ar fi redus preţul la 40 de euro pe tonă, pentru că prietenul meu era prieten cu domnul Relu. 10 euro pentru şeful Gărzii Financiare şi 10 euro pentru domnul Matiuţ. Înseamnă 1500 de euro pe maşină, asta era şpaga. Câştigul la o cisternă era de 1850 pe o cisternă. 1500 pentru ei, 350 pentru noi. Am zis să facem, că totuşi ne ieşea ceva”, a declarat omul de afaceri, conform realitatea.net.

Aurel Mătiuţ nu a putut fi contactat în această seară pentru a-şi spune punctul de vedere despre acuzaţiile care i se aduc.

Vameşii şi poliţiştii îşi furau şpăgile şi se filau "la ciordit" cu camerele de supraveghere Schengen

"Relu" Mătiuţ, internat în spital şi acuzat de favorizarea infractorului

Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, s-a internat în spital, la scurt timp după ce a fost anunţat este cercetat penal pentru favorizarea infractorului, iar zeci de vameşi din subordinea sa sunt arestaţi sau acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi iniţiere de grup infracţional organizat.

Internarea bossului vameşilor din Timiş şi Caraş Severin survine la o săptămână după ce subordonaţii săi din Vama Moraviţa şi Vama Naidăş au fost arestaţi şi acuzaţi că au luat sute de mii de euro. „Nu pot să vă spun prea multe. Îmi pare rău. Sunt internat la spital. Am probleme cu inima. Urmează să fiu operat", a declarat Aurel Mătiuţ.

Şeful vămilor din vestul ţării s-a întors recent din concediul de odihnă, în luna ianuarie, unde era plecat în momentul în care procurorii DNA au anunţat public că au început urmărirea penală împotriva sa pentru favorizarea infractorului.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Paranoia microfoanelor şi a camerelor video la Vama Moraviţa

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite