Vameşii şi poliţiştii îşi furau şpăgile şi se filau "la ciordit" cu camerele de supraveghere Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mita primită de la contrabandişti era ascunsă în canalele din jurul Vămii Moraviţa. Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Vama Moraviţa şi Vama Naidăş adunau şpăgile în doze de energizante, Pepsi sau Coca-Cola.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Ei ascundeau dozele pline cu euro în şanţurile de lângă punctele de trecere a frontierei, spun anchetatorii. „Banii obţinuţi din activităţi ilegale erau adunaţi de inculpaţi în cutii de aluminiu, provenite de la băuturi energizante sau răcoritoare, ele fiind ascunse în canalele de lângă punctul de trecere a frontierei”, se arată în documentele anchetatorilor.


Poliţiştii şi vameşii de la Moraviţa şi-au furat şpaga între ei, în repetate rânduri, culegând dozele pline de bani, înainte de finalul turei, atunci când se „recolta” prada din canal. Anchetatorii au surprins mai multe scandaluri între poliţişti şi vameşi, aceştia fiind urmăriţi cu camere de supraveghere cumpărate din bani Schengen.

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"


image


Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

„Aparatura de supraveghere a traficului era direcţionată către câmp, camerele de supraveghere fiind utilizate de inculpaţi ca să-i depisteze pe acei inculpaţi care adunau banii din canale şi nu îi împărţeau la finalul turei de lucru. În repetate rânduri au existat scandaluri, mai ales pentru că în urma precipitaţiilor bancnotele din canal se udau şi erau nevoiţi să le usuce cu feonul în interiorul punctului de trecere a frontierei la finalul zilei”, se arată în documetele procurorilor care îi vizează pe poliţiştii şi vameşii de la Moraviţa.



Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

image


Vameşii ascundeau de poliţiştii de frontieră o parte din şpăgile adunate de la contrabandiştii de ţigări şi acool. „Banii (între 500 şi 1.000 de euro/zi) erau camuflaţi în pachete sau cartuşe goale de ţigări, împachetate ermetic în pungi legate la capăt, care mai apoi erau ascunse de inculpaţi în bazinele WC-urilor din punctele de trecere a frontierei din Moraviţa şi Naidăş”, se mai arată în documentele anchetatorilor. „Nu cunosc asemenea practici ale angajaţilor vămii. E treaba anchetatorilor”, a declarat Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara.

Paranoia microfoanelor şi a camerelor video la Vama Moraviţa

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Poliţiştii şi vameşii uscau bancnotele euro cu feonul, după ce ploua în ascunzătoare

Nu cunosc asemenea practici ale angajaţilor vămii. E treaba anchetatorilor.
Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara


Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Cristian Poelincă pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite