EXCLUSIV Mile Cărpenişan a câştigat de dincolo de moarte războiul cu recuperatorii de credite BRD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BRD l-a dat în judecată pe Mile Cărpenişan la cinci luni după ce acesta a murit. Banca a făcut o gafă macabră în încercarea de a-şi recupera 6.000 de euro luaţi cu împrumut de jurnalist, iar judecătorii au respins cererea băncii executorilor bancari.

Mile Cărpenişan este "vânat" dincolo de moarte de recuperatorii de credite ai BRD

Magistraţii timişoreni au refuzat să-l execute silit pe jurnalist. Ei au respins solicitarea de executare silită pe numele Mile Cărpenişan. „Mile Cărpenişan nu poate fi executat silit deoarece a decedat, iar banca trebuie să se îndrepte împotriva beneficiarilor dreptului de succesiune”, se arată în motivarea judecătoarei Magdalena Dietrich.

Recuperatorii BRD l-au dat în judecată pe jurnalistul de război Mile Cărpenişan pentru că acesta nu şi-a mai plătit ratele la două dintre credite. Asta deoarece Mile Cărpenişan s-a stins din viaţă în 22 martie, la vârsta de 34 de ani, în urma unei septicemii. Reprezentanţii Direcţiei de Recuperare Creanţe a BRD nu au aflat acest lucru, iar la începutul lunii august i-au deschis proces la Judecătoria Timişoara. „Este o aberaţie ca banca să se îndrepte împotriva lui Mile Cărpenişan. Este absurd că nu au ştiut că el a decedat, iar dacă el a avut proprietăţi, legal era să se îndrepte împotriva moştenitorilor”, a spus avocatul timişorean Carmen Obîrşanu.


Execurat silit la cinci luni după moarte

Gafa a fost provocată de BRD din cauza unor credite de nevoi personale nerambursate în valoare de 5.500 de euro, luate în urmă cu trei ani. De asemenea, banca susţine că ziaristul bănăţean mai are o restanţă de 2.700 de lei la un credit luat în aceeaşi perioadă. „Vă rugăm să dispuneţi executarea silită a numitului Mile Cărpenişan pentru că nu a achitat creditele restante”, se arată în cererea de chemare în judecată, depusă de către executorul bancar Robert Cimpu, desemnat de sucursala bancară să recupereze banii de la reporterul de război. Magistraţii chiar l-au citat pe jurnalist să se prezinte la proces, însă din datele de la Evidenţa Populaţiei a rezultat că este decedat de aproape jumătate de an.

Mile Cărpenişan

Mile a câştigat bătălia

Reporterul de război Mile Cărpenişan a decedat la sfârşitul lunii martie în urma unei septicemii, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara. După ce timp de zece ani a transmis din mijlocul conflictelor armate din Iugoslavia, Kosovo şi Irak,  Mile s-a ocupat de familie şi de turism, punând bazele unei agenţii care promova Muntenegru.



A făcut campanie pentru un tânăr bolnav


Cu mai puţin de o lună înainte de a muri, jurnalistul a ajutat la salvarea unui bolnav de leucemie, Daniel Răduţă, de 29 de ani, participând la o campanie de strângere de fonduri pentru acesta. „În toată povestea asta am descoperit că mai există oameni în jurul meu care fac ceva dezinteresat şi din tot sufletul. Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am văzut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam”, scria Mile Cărpenişan pe blogul lui, cu câteva săptămâni înainte de a se stinge.

Blogul lui Mile Cărpenişan

VIDEO Jurnalistul de război Mile Cărpenişan a murit

VIDEO Mile Cărpenişan: corespondentul de război care "a trăit în vremuri interesante" şi a realizat 60.000 de materiale

Mile Cărpenişan a salvat viaţa unui necunoscut, dar nu a mai apucat să se ţină de o altă promisiune

Mile Cărpenişan este condus pe ultimul drum, politicienii s-au cocoţat pe valul de emoţie produs de drama jurnalistului


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite