Mile Cărpenişan a salvat viaţa unui necunoscut, dar nu a mai apucat să se ţină de o altă promisiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mile Cărpenişan alături de nevasta lui
Mile Cărpenişan alături de nevasta lui

Corespondentul de război a salvat viaţa unui tânăr bolnav de leucemie, care avea nevoie de 150.000 de euro pentru operaţie. A promis că va înfolia cea mai mică bancnotă şi o va purta la următoarea relatare de pe front. Nu a mai reuşit pentru că a fost internat în spital chiar în seara licitaţiei organizate de el.

VIDEO Jurnalistul de război Mile Cărpenişan a murit

VIDEO Mile Cărpenişan: corespondentul de război care "a trăit în vremuri interesante" şi a realizat 60.000 de materiale

Colegii din presă sunt şocaţi de moartea lui Mile Cărpenişan: „Viaţa este imprevizibilă”

UPDATE ORA 14.20: Sicriul cu trupul neînsufleţit al jurnalistului a fost depus la capela din cimitirul Rusu Şirianu, unde Mile Cărpenişan va fi înmormântat mâine de la ora 15.00.

La începutul anului 2010, jurnalistul de război Mile Cărpenişan afla de povestea tristă a lui Daniel Răduţă, un buzoian condamnat la o boală grea care i-ar fi putut curma existenta. Tânărul era diagnosticat cu leucemie acută limfoblastica, din octombrie 2009. "Din păcate, viața mea gravitează în jurul acestui diagnostic începand de atunci", spunea Răduţă. Recomandarea medicilor era să facă un transplant de celule stem hematopoietice, cât mai repede posibil, operaţia putând avea loc doar în străinătate, unde costurile ajung la 120.000- 150.000 de euro.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU MILE CĂRPENIŞAN

Nedispunând nici pe departe de această sumă, orice ajutor a fost binevenit, iar jurnalistul timişorean a decis să pună umărul şi să salveze această viaţă. După doar câteva zile Mile a spus: "Toată lumea a sarit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am văzut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam. Ce pot eu să fac pentru acest om este un gest minor, dar pentru mine plin de însemnătate. Imi scot la licitaţie un lucru de suflet".

CLICK AICI PENTRU A CITI BIOGRAFIA LUI MILE CĂRPENIŞAN

În gala care a avut loc la Timişoara, corespondentul de război şi-a scos la licitaţie casca pe care a folosit-o prin războaiele din care a transmis ca reporter. În sprijinul jurnalistului au sărit şi bloggeri, astfel că pe 27 februarie, Daniel Răduţă a aflat că la Timişoara s-au strâns 20.650 lei şi 1.300 de euro.

O ofrandă adusă vieţii

Jurnalistul îşi propunea ca din suma obţinută să reţină o bancnotă, cea mai mică din punct de vedere al valorii) pe care promitea să o înfolieze şi să o poarte în altă cască ori de câte ori va mai ajunge pe front. "Zic eu că aşa aş purta mesajul pe care vreau să-l transmit: să dăm o şansă dreptului la viaţă. În toată povestea asta am descoperit că mai există oameni în jurul meu care fac ceva dezinteresat şi din tot sufletul. Iţi multumesc Daniel".
Mile Cărpenişan nu a mai ajuns la licitaţie, în acea seară prezentându-se la spital în urma unor dureri. Bloggeri prezenţi la eveniment au aflat că Mile a fost internat din cauza unei intoxicaţii alimentare. De fapt, situaţia a fost mult mai gravă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite