VIDEO Jurnalistul de război Mile Cărpenişan a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mile Cărpenişan
Mile Cărpenişan

Reporterul de război Mile Cărpenişan a murit, astăzi, în jurul orei 15, la Spitalul Judeţean din Timişoara.  El se afla internat în stare critică la Terapie Intensivă. Azi-noapte, Mile a suferit două infarcturi. Cadrele medicale au făcut eforturi mari pentru salvarea jurnalistului, care a transmis din cele mai fierbinţi zone ale planetei timp de 10 ani. El a ajuns săptămâna trecută la spital, în urma unei septicemii, iar vi

VIDEO Mile Cărpenişan: corespondentul de război care "a trăit în vremuri interesante" şi a realizat 60.000 de materiale

Mile Cărpenişan a salvat viaţa unui necunoscut, dar nu a mai apucat să se ţină de o altă promisiune


Colegii din presă sunt şocaţi de moartea lui Mile Cărpenişan: „Viaţa este imprevizibilă”

Mile Cărpenişan despre prima experienţă de război: „Era ireal, parcă era un film. Părinţii mei nici nu au ştiut că plec”


UPDATE ORA 15.30:
Ultimele veşti venite de la Spitalul Judeţean din Timişoara arată că Mile Cărpenişan a încetat din viaţă. Ajuns la spital după o infecţie generalizată care i-a afectat organele vitale, Mile a murit în această după-amiază. Familia şi colegii apropiaţi din presă au fost alături de jurnalist până în ultimul moment, dar nimeni nu a mai putut face nimic pentru el. Aflat în comă, azi-noapte timişoreanul a suferit două infarcturi, iar în jurul orei 15 s-a stins după un stop cardiac, susţin doctorii.

CLICK AICI PENTRU A CITI BIOGRAFIA LUI MILE CĂRPENIŞAN

După ce Mile Cărpenişan a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara, mai multe voci au spus că jurnalistul ar trebui transferat la un spital din străinătate, unde dotările medicale sunt mult mai performante. „Să sperăm că va putea fi transportat în timp util şi că va ajunge la un spital unde să beneficieze de tratamentul, aparatura şi bunăvoinţa de care are nevoie. Mă rog să-l ajute Dumnezeu ca această cumpănă să devină doar o amintire neplăcută. Revino Mile, mai avem multe de învăţat de la tine”, este unul din mesajele transmise anterior pe timisoara.adevarul.ro.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU VIAŢA LUI MILE CĂRPENIŞAN

Anterior, purtătorul de cuvânt, Liana Dacilescu susţinea că Spitalul Judeţean Timişoara are toate dotările necesare unor astfel de cazuri. „Există aparatura necesară care să fie folosită în astfel de cazuri. Spre exemplu a fost cazul femeii însărcinate care avea gripă nouă. A stat aproape o lună în comă şi a fost salvată”, a spus Dacilescu.

Surse medicale au spus că în cazurile în care un transfer la un alt spital au crescut şansele de supravieţuire s-a încurajat acest lucru, dar în starea în care se afla, Mile Cărpenişan nu ar fi suportat transportul la un alt spital.  "Dacă familia doreşte se poate face un  transfer, dar în  situaţia dată,  un transfer ar fi inutil.  Nu  este o tehnică recomandată  pentru cazul său , iar acea tehnică să nu fie la Spitalul Judeţean", au spus sursele citate.

Fostul reporter de război al Antenei 1, Mile Cărpenişan, a fost internat în urma unei septicemii. Jurnalistul a fost internat la Spitalul Judeţean din Timişoara în urmă cu câteva zile. Starea lui s-a înrăutăţit şi, vineri, a intrat în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal.

Dedicat  cauzelor umanitare


Blogul lui Mile Cărpenişan

Mile Cărpenişan a fost foarte activ în ultima perioadă pe blogul personal, unde a continuat să se exprime constant. În acelaşi timp s-a implicat în cauze umanitare pentru tineri aflaţi în situaţii extrem de dificile. "Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am vazut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam", spunea jurnalistul în cel mai recent text postat pe blog (foto sus), la finele lunii trecute.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite