Mile Cărpenişan este condus pe ultimul drum, politicienii s-au cocoţat pe valul de emoţie produs de drama jurnalistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Mile Cărpenişan s-a stins din viaţă  la numai 34 de ani
Jurnalistul Mile Cărpenişan s-a stins din viaţă la numai 34 de ani

Iniţiativele unor politicieni, care profită de moartea jurnalistului Mile Cărpenişan pentru a face exerciţii de imagine, sunt condamnate de voci importante ale breslei şi societăţii civile timişorene.

EDITORIAL Politicienii se urcă pe mormântul lui Mile Cărpenişan

Familia şi prietenii, dar şi zeci de ziarişti din presa centrală şi locală îşi iau astăzi rămas bun de la cel care a fost un jurnalist profesionist şi un om adevărat, corespondentul de război Mile Cărpenişan.

L-au uitat ani de zile, acum îl onorează

Jurnalistul, care a murit luni la Spitalul Judeţean Timişoara după o grea suferinţă, este înmormântat astăzi, la ora 15.00, în cimitirul Rusu Şirianu din Timişoara. După trecerea lui Mile Cărpenişan în nefiinţă, Preşedinţia României şi Consiliul Local Timişoara şi-au adus brusc aminte de acesta. Preşedinţia a anunţat că îl decorează şi politicienii locali că îi oferă titlul de „Cetăţean de Onoare". Asta după ce, ani de zile, niciun politician din cei care acum vorbesc despre jurnalist nu a dat vreun semn de preţuire.

Adio, Mile Cărpenişan! Jurnalistul a fost condus pe ultimul drum

Scriitorul Daniel Vighi: „Este trist că în timpul vieţii nu i s-au recunoscut meritele"

Demersul politicienilor este criticat de reprezentanţii societăţii civile timişorene, care consideră toate aceste gesturi tardive. "Este târziu ca valorea lui Mile Cărpenişan să fie luată în calcul doar acum. Vorba vine, mai bine mai târziu decât niciodată. E trist că în timpul vieţii nu i s-au recunoscut meritele. Asta se tot întâmplă în societatea românească, dar poate învăţăm ceva", a spus scriitorul Daniel Vighi.

Jurnalistul Bujor Popa: „Mi se par tardive aceste gesturi"

Jurnalistul de televiziune, Bujor Popa, producător general Realitatea TV Timişoara spune că acum este tardiv gestul politicienilor. „Mult prea târziu se gândesc la Mile, care în ultimul timp a fost lăsat în umbră. Nu cred că autorităţile ar fi putut face ceva pentru el când era în viaţă. Ştiu în mare şi conflictul de idei dintre el şi preşedintele Traian Băsescu, iar dacă Băsescu trebuia sau nu să-i dea distincţia acum e discutabil", a spus Bujor Popa.

Moderatorul TV Dan Radoslav: „Trebuia apreciat când era în viaţă!"

Moderatorul TV Dan Radoslav: „Mi se pare târziu ce face Consiliul Local Timişoara, la fel de tardiv ca şi decoraţia post-mortem. De 2.000 de ani se întâmplă aşa. Eu aş aprecia oamenii atâta timp cât sunt în viaţă. Cred că şi poporul român ar trebui să primească o decoraţie pentru că suportă mai mult decât ar fi rezistat alte popoare", e de părere jurnalistul timişorean Dan Radoslav.

Directorul CJI Ioana Avădanei : „Îi suspectez de oportunism"

„Conflictul de idei nu este neapărat lipsă de respect, dar onorurile de acum le suspectez de un oarecare oportunism. Dincolo de asta mi se pare grotesc că trebuie să moară unul dintre ai noştri ca meseria de jurnalist să fie apreciată în România. Prestigiul jurnaliştilor români a crescut mult în ultimii doi-trei ani, iar asta este cauzat pe de o parte de calitatea muncii prestate, iar pe de altă parte de discursul public agresiv la adresa presei", a spus Ioana Avădanei, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Directorul Europa Nova TV Stelu Iordache: „Nu e momentul să politizăm"

Stelu Iordache, directorul televiziunii la care a debutat Mile Cărpenişan are îndoieli privind gesturile politicienilor. „Nu e momentul să politizăm. Titlu şi medalia sunt un fapt pozitiv. Dacă în timpul vieţii avem conflicte, după linia care desparte viaţa de moarte trebuie să îngropăm securea războiului. Funcţiile sunt trecătoare dar distincţiile rămân în urmă. Mile a fost un ziarist cu multă minte, inovativ. Când a venit în redacţia noastră, prima redacţie de televiziune din ţară, a învăţat de la noi şi a oferit multe în schimb. A fost o surpriză plăcută. Mile şi-a făcut treaba foarte bine, puţini încumetându-se să facă eveniment la un nivel atât de înalt", consideră Stelu Iordache.

Citeşte alte reacţii în faţa dramei jurnalistului timişorean:

A rămas mut când a aflat că salvatorul său,Mile Cărpenişan, a decedat

Adelin Petrişor: „Din 2008, când a plecat din Antena 1, nicio televiziune mare nu s-a bătut să îl ia pe Mile”

Colegii din presă sunt şocaţi de moartea lui Mile Cărpenişan: „Viaţa este imprevizibilă”

Dan Negru: „Cazul Mile este un exemplu clar de ipocrizie"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite