EDITORIAL Politicienii se urcă pe mormântul lui Mile Cărpenişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Vestea că Mile Cărpenişan este internat la spital în stare gravă a venit ca un şoc pentru public. Este greu de înţeles cum poate ajunge un om în floarea vârstei într-o asemenea stare şi mai ales cum poate să moară un tânăr, la 34 de ani, sub privirile medicilor, în cel mai important spital din Vest.

Mile Cărpenişan este condus pe ultimul drum, politicienii s-au cocoţat pe valul de emoţie produs de drama jurnalistului

Rudele lui Mile au cerut colegilor din presă să nu scormonească în problemele medicale care au provocat această dramă şi dorinţa a fost respectată. Un frumos exerciţiu de solidaritate determinat de faptul că Mile a fost apreciat de jurnaliştii timişoreni în primul rând pentru ceea ce a reprezentat ca om şi apoi pentru ceea ce a realizat ca ziarist.

Fără să aibă habar cine a fost omul Mile Cărpenişan, politicieni importanţi, dar şi personaje locale, s-au înghesuit cu bocancii pe mormântul jurnalistului, încă înainte ca acesta să plece pe ultimul drum. Asta după ce, în ultimii ani, nu i-am auzit, pe aceiaşi politicieni, să vorbească public despre jurnalist. L-au uitat!

Acum, când moartea lui Mile a declanşat un val impresionant de emoţie publică, politicienii şi-au adus brusc aminte de el, au dat buluc cu declaraţii şi îi conferă diverse titluri de onoare. Politicienii locali din Timişoara găsesc numai acum potrivit să îl declare cetăţean de onoare al oraşului. Eu vă întreb pe toţi unde era stima dumneavoastră pentru Mile acum şase luni ? Dar acum un an ? Dar acum doi ani ?

Mile Cărpenişan a fost un caracter veritabil. Un om care, dacă ar putea, le-ar arunca acum în faţă politicienilor gargara electorală cu care îi tulbură memoria.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite