Colegii din presă sunt şocaţi de moartea lui Mile Cărpenişan: „Viaţa este imprevizibilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mile Cărpenişan
Mile Cărpenişan

Colegi din presă de la toate publicaţiile şi prieteni apropiaţi ai jurnalistului de război, i-au fost alături până în ultimul moment. Cei mai buni prieteni ai lui Mile sunt la spital alături de familia îndrăgitului jurnalist. Pe lângă apropiaţi, colegii din presă sunt alături de familia jurnalistului. Corespondentul de război al Radio România, Radu Dobriţoiu spune că de multe ori viaţa oferă momente dureroase neaşteptate.

Un prieten apropiat al lui Mile a fost corespondentul de la „Evenimentul Zilei”, Sergiu Miat. Cei doi au petrecut mult timp împreună în timpul alegerilor din Serbia. „Pentru mine a fost cel mai bun coleg din presă, deşi am lucrat la publicaţii diferite. Am stat săptămâni de zile împreună în Serbia. E greu de exprimat în cuvinte cât a putut fi de camarad şi nu am unitate de măsură să exprim ce înseamnă pierderea lui”, a spus Sergiu Miat. „Este o pierdere mare atât umană cât şi profesională”, a spus şi jurnalistul Viorel Screciu, unul din cei mai experimentaţi jurnalişti timişoreni.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU MILE CĂRPENIŞAN

Unul din cei mai cunoscuţi corespondenţi radio din zone de conflict este Radu Dobriţoiu, corespondent al Radio România Actualităţi. Aceştia nu s-au întâlnit într-un teatru de operaţiune, transmiţând din zone diferite. Jurnalistul radio spune însă că în zonele de război se crează adevărate prietenii între reporteri. „Într-un teatru de operaţii se leagă prietenii adevărate şi nu mai contează din ce trust de presă eşti”, a spus Dobiţoiu. Acesta a spus că Mile nu este singurul care a scăpat cu viaţă din război şi a decedat surprinzător. „Viaţa este imprevizibilă, iar Mile nu este singurul exemplu. Treci peste anumite cumpene, iar după aceea sfârşeşti într-un mod neaşteptat. Îmi vine în minte cazul comandantului Bălan, care s-a întors după şase luni din Irak, dar a a murit într-un accident de maşină”, a mai spus corespondentul radio. 

Dedicat cauzelor umanitare

Mile Cărpenişan a fost foarte activ în ultima perioadă pe blogul personal, unde a continuat să se exprime constant. În acelaşi timp s-a implicat în cauze umanitare pentru tineri aflaţi în situaţii extrem de dificile, contribuind din plin la o campanie umanitară de ajutorare a unui tânăr bolnav de leucemie. „Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am vazut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam”, spunea jurnalistul în cel mai recent text postat pe blog, la finele lunii trecute.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite