Mile Cărpenişan este "vânat" dincolo de moarte de recuperatorii de credite ai BRD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recuperatorii BRD au făcut o gafă macabră şi l-au dat în judecată de două ori pe jurnalistul Mile Cărpenişan la cinci luni după ce acesta a decedat. Asta după ce au primit misiunea de a-l determina pe jurnalistul trecut în nefiinţă să-şi plătească ratele.

Jurnalistul de război Mile Cărpenişan a fost dat în judecată de BRD, după ce a intrat în atenţia Direcţiei de Recuperare Creanţe, pentru că nu şi-a achitat ratele. Recuperatorii băncii au primit misiunea de a-l determina pe jurnalist să-şi plătească datoria de 6.000 de euro. Executorii bancari l-au dat în judecată pe Mile Cărpenişan. Ei au cerut Judecătoriei Timişoara să-l execute silit pe jurnalistul care a murit în 22 martie, la vârsta de 34 de ani.

Jurnalistul a fost dat în judecată de BRD la cinci luni dupa ce s-a stins din viaţă pentru un credit de nevoi personale nerambursat în valoare de 5.500 de euro, luat în urmă cu trei ani. De asemenea, banca susţine că ziaristul bănăţean mai are o restanţă de 2.700 de lei la un credit luat în aceeaşi perioadă.

Reporterul de război Mile Cărpenişan a decedat la sfârşitul lunii martie în urma unei septicemii, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara. După ce nu a mai mers în mijlocul conflictelor armate, Mile s-a ocupat de familie şi de turism, punând bazele unei agenţii care promova Muntenegru. Cu mai puţin de o lună înainte de a muri jurnalistul a ajutat la salvarea unui bolnav de leucemie.

În ultima perioadă din viaţa lui, Mile Cărpenişan a întins o mână de ajutor către toţi cei aflaţi în nevoie. Cea mai vizibilă faptă a fost o acţiune de strângere de fonduri pentru Daniel Răduţă. "În toată povestea asta am descoperit că mai există oameni în jurul meu care fac ceva dezinteresat şi din tot sufletul. Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întamplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am văzut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam", spunea Mile Cărpenişan pe blogul lui. 

VIDEO Jurnalistul de război Mile Cărpenişan a murit

VIDEO Mile Cărpenişan: corespondentul de război care "a trăit în vremuri interesante" şi a realizat 60.000 de materiale

Mile Cărpenişan a salvat viaţa unui necunoscut, dar nu a mai apucat să se ţină de o altă promisiune

Mile Cărpenişan este condus pe ultimul drum, politicienii s-au cocoţat pe valul de emoţie produs de drama jurnalistului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite