VOCEA BANATULUI Teroriştii de la volan şi statul inconştient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Hauptmann este un teribilist care, la 19 ani, a ucis şase oameni într-un accident rutier. Cel mai grav din Banat. Justiţia nu se osteneşte să-i aplice pedeapsa. Morţii lui Hauptmann sunt doar cifre într-o statistică pe care o ignorăm. Hauptmann circula cu viteză excesivă pe ploaie torenţială şi a intrat în plin într-o altă maşină.

România e plină de astfel de teribilişti, care ucid zilnic. O statistică oferită de Poliţia Rutieră arată că, anul trecut, au murit în medie şapte oameni în fiecare zi în accidente rutiere, în România.

Cifra pe ultimii zece ani este uriaşă: 25.758 de morţi. Viteza excesivă, inconştienţa, consumul de alcool la volan şi infrastructura jalnică au făcut să dispară, în fiecare an, peste 2.500 de oameni. Probabil că nimic nu ucide mai mult şi mai eficient în România.

Vă propun un exerciţiu de imaginaţie. Să ne imaginăm că, zilnic, ar avea loc în România un atentat terorist care să ucidă, în medie, şapte oameni. Cum ar arăta viaţa noastră ?  Cu cât ar creşte bugetele serviciilor secrete ? Câtă frică am acumula în noi ?  Ce legi speciale s-ar emite ? Ce pedepse ar primi teroriştii ? Cât de repede s-ar mişca Justiţia ?

Este evident că situaţia ar deveni obsesie naţională şi prioritate absolută pentru stat. Ce ar face sistemul judiciar cu un Hauptmann „terorist" ?

Morţii din accidente rutiere sunt încă ignoraţi. Justiţia e miloasă şi leneşă cu vinovaţii. Niciun politician nu a propus nimic. Legea nu este dură. Bugetele Poliţiei Rutiere nu se compară cu cele ale serviciilor secrete. Strategii clare nu sunt. Banii pentru drumuri se evaporă şi infrastructura rămâne jalnică.

Singurii cărora le pasă de cei şapte morţi pe zi sunt cei care plâng la morgă, atunci când îşi văd rudele în sicrie. Trecem prea uşor cu vederea carnagiul zilnic de pe şosele.

Citeşte aici alte opinii ale jurnalistului Mălin Bot, pe blogul acestuia!

VEZI GALERIE FOTO CU ACCIDENTUL PROVOCAT DE HAUPTMANN


Citeşte şi:

image

Bărbaţii Hauptmann au fentat moartea pe şosea

Vitezomanul Hauptmann face sport de recuperare medicală

Avocaţii lui Hauptmann, vitezomanul care a provocat Carnagiul din Banat, cer o nouă expertiză

Timişoara: EXCLUSIV Şoferul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat a aflat ce a făcut şi a intrat în depresie

Timişoara: Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)

Reşiţa: Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat

UPDATE Carnagiu în Banat: Şase morţi într-un accident rutier VIDEO

Inginer mort într-un accident cu opt victime, lângă podul pe care îl construia (VIDEO+GALERIE FOTO)

Şase vieţi pierdute într-o goană spre moarte (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite