Avocaţii lui Hauptmann, vitezomanul care a provocat Carnagiul din Banat, cer o nouă expertiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann este cercetat pentru provocarea unui teribil accident în care au murit şase oameni
Claudiu Hauptmann este cercetat pentru provocarea unui teribil accident în care au murit şase oameni

Apărătorii vitezomanului susţin că nu e firesc ca documentul să îl vizeze doar pe Claudiu. Oamenii legii cer efectuarea unei noi expertize, care să analizeze comportamentul rutier al ambilor şoferi implicaţi în tragedia de la Birda, din urmă cu şase luni.

În cursul acestei săptămâni, familiile victimelor s-au declarat mulţumite de faptul că, în sfârşit, dosarul vitezomanului din Banat a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, iar expertiza este finalizată, la şase luni de la producerea accidentului. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură neaşteptată.
„La noi nu a ajuns niciun dosar. Din câte am înţeles, avocaţii ar fi cerut efectuarea unei noi expertize”, a declarat procurorul care se ocupă caz, Jean Moraru, din cadrul Parchetului Deta. Avocaţii lui Claudiu Huaptmann sunt nemulţumiţi şi în total dezacord cu modul în care oamenii legii au făcut expertiza.

Familia Hauptmann plăteşte expertiza

„Expertiza este unilaterală şi cuprinde doar traiectoria maşinii lui Claudiu Hauptmann. Documentul analizează numai comportamentul rutier al tânărului în trafic, ceea ce nu este firesc, pentru că în accident a mai fost implicat un autoturism”, a declarat avocatul Adrian Fanu Moca. Avocaţii au depus deja o cerere pentru efectuarea unei noi expertize.

„O astfel de expertiză trebuie să analizeze cu exactitate ceea ce s-a întâmplat la acel moment şi comportamentul rutier al tuturor celor implicaţi în eveniment. Aşa ar fi firesc”, susţine Fanu Moca. De această dată, costurile noii expertize vor fi suportate chiar de familia autorului tragediei. În plus, există riscul ca procurorul care se ocupă de caz să solicite, la rândul lui, o expertiză criminalistică. „Aceasta se poate întinde chiar şi pe parcursul unui an. Un astfel de document analizează modul în care s-a petrecut accidentul şi din alte puncte de vedere, nu numai al vitezei”, subliniază avocatul.

Analiza în detaliu a producerii accidentului înseamnă stabilirea calităţii drumului, a modului în care şoseaua a fost semnalizată, dar şi anchetarea tuturor martorilor. Singura problemă este că numărul specialiştilor care pot face o expertiză criminalistică este foarte mic în ţară. „Cei care fac expertizele trebuie să fie specialişti în mai multe domenii, astfel că numărul lor este foarte mic”, susţine Fanu Moca.

Familii descurajate de ghiduşiile avocăţeşti
Tatăl Deliei, majoreta care a murit în accident, ştie un singur lucru: că băiatul este vinovat. „Am înţeles că e nevoie de o contraexpertiză sau ceva de genul ăsta. Vinovăţia lui e clară, nu poate fi pusă la îndoială. Doar Dumnezeu este în măsură să judece o aşa nenorocire”, a declarat Ion Roşianu,  tatăl prietenei vitezomanului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite