UPDATE Atacatorii de la Deta susțin că sunt victime și nu își recunosc vina. Bogdan Roman și fratele lui au fost la spital în Timișoara în timp ce toată poliția îi căuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Roman și cei trei complici ai lui au susținut în fața judecătoarei că sunt victime în scandalul taxelor de protecție declanșat recent în orășelul timișean și nu agresori. Ei declară că bărbații pe care i-au tăiat cu sabia veniseră la localul din Deta puși pe scandal.

Potrivit declarațiilor date de agresorii arestați preventiv, cei pe care i-au bătut și atacat cu sabia începuseră să atace persoanele aflate la localul pe terasa căruia s-au petrecut incidentele de sâmbătă noaptea.

"Alexandru Ștefan, Bogardo Gartner și Petru Iung au descins la fața locului cu o mașină în care aveau obiecte contondente. Ei au coborât proferând injurii și ne-au provocat la scandal și bătaie", au declarat fiul primarului din Deta și complicii săi.Ei au precizat în fața instanței că victimele tăiate cu sabia au început bătaia, lovind cu un pahar o persoană din anturajul fiilor primarului. Potrivit acestora, inclusiv nevestele, prietenele și rudele care au ieșit șifonate din confruntare au o parte de vină.

EXCLUSIV Fiul primarului din Deta: "Nu am rezistat şi le-am dat o corecţie. Nu regret. Se credeau mari şmecheri şi se dădeau la fetele noastre"

"Acestea au provocat de asemenea scandal incitându-și partenerii la violență și cerându-le să <<scoată pistoalele>>. Alexandru Ștefan a coborât în discotecă unde a amenințat persoanele prezente cu un pistol pe care a încercat să îl armeze, provocând panică în jur. Astfel, toți cei prezenți au fugit, temându-se pentru viața lor, după care a ieșit din discotecă cu acel pistol și asupra lui s-au năpustit vreo 20 de persoane care ieșiseră din local pentru a-l anihila", se arată în decizia de arestare preventivă din dosarul taxelor de protecție din Deta.Călin Roman a susținut că l-a văzut pe Alexandru Ștefan întins pe jos în acea "ambuscadă" și în stare de inconștiență și a intervenit să îl ajute, "strigând acelor persoane să îl lase în pace, moment în care a observat că are trei tăieturi pe braț". Acesta nu ar fi văzut cine i-a provocat acele tăieturi, susținând că nu știe ce făcea fratele său Bogdan în acel timp și că nu a observat dacă alte persoane fuseseră lovite.

image

foto: fraţii "taxă de protecţie" din Deta, Călin şi Bogdan Roman

"Când a ieșit din învălmășeală s-a întâlnit cu fratele său Bogdan și, împreună cu Radu Gherghel și Valentin Strâmtu (doi dintre inculpați - n.r.), au urcat în mașină hotărând să meargă la un spital din Timișoara pentru că Bogdan era tăiat la un deget și avea nevoie de îngrijiri medicale. Împreună, s-au deplasat la Casa Austria din Timișoara, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, spre dimineață, s-au întors la Deta și au mers fiecare la casele lor, iar Bogdan a plecat spre locuința sa din Timișoara și nu știe unde este în prezent", se arată în declarația lui Călin Roman, fiul primarului din Deta.

Toți inculpații au susținut că la locul incidentului se afla un echipaj format din agenți de poliție și jandarmi cărora le-au solicitat să intervină pentru a-l stopa pe Ștefan Alexandru și rudele sale, însă fără a avea succes.

Fiu de primar: ziua angajat la Agenţia de Plăţi în Agricultură Timiş, noaptea agresor în schimbul unor taxe de protecţie de 8.000 de euro

Victimele derbedeului Bogdan Roman, fiul primarului din Deta: "Am fost tăiţi de faţă cu poliţia". Vezi ce spune şeful Poliţiei Timiş!

Derbedeul Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, a terorizat o familie întreagă GALERIE FOTO

UPDATE, ora 15,50: Reprezentanții Spitalului Județean din Timișoara au confirmat faptul că Bogdan Roman a primit îngrijiri medicale la Casa Austria în timp ce poliția era pe urmele lui. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, Liana Dacilescu, agresorul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Acesta prezenta o plagă tăiată la degetul mare al mâinii drepte, fiind direcționat către Casa Austria. "I s-au acordat îngrijirile medicale și a plecat, nefiind nevoie de internare", a precizat Liana Dacilescu.

Vezi GALERIE FOTO de la reținerea lui Călin Roman!

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Deta, Ioan Goloşie: "Trăiesc cel mai penibil moment din viaţa mea. Sunt un poliţist bun"

UPDATE, ora 16,15: Călin Roman a fost suspendat din funcție. Directorul Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiș a declarat că suspendarea inculpatului în dosarul taxelor de protecție de la Deta a intrat în vigoare de astăzi. "Decizia a fost luată în baza unui articol din Legea funcționarului public. Activitatea funcționarului se suspendă cât timp acesta este cercetat. El poate reveni în funcție după soluționarea dosarului, dacă se dovedește că a fost nevinovat", a precizat Dan Micluța, directorul APIA Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite