Arestare la vârful mafiei imobiliare: omul din umbră al reţelei care vindea cu acte false terenurile Primăriei Timişoara a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Kelemen este acuzat că a condus un grup care a vândut cu acte false două terenuri din proprietatea primăriei. Partenerul baştanului mafiei imobiliare Ionelaş Cârpaci a fost arestat, luni seara, de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara, fiind acuzat de o înşelăciune de 500.000 de euro.

EXCLUSIV Reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

Francisc Kelemen, de 40 de ani, este suspectat că e omul din umbră al grupului care a vândut cu acte false două terenuri ale Primăriei Timişoara. Bărbatul a fost chemat luni dimineaţa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi s-a prezentat de bunăvoie la audieri. După câteva ore, procurorii au hotărât să îl bage după gratii. „În baza probelor existente la dosar el a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost depus în arestul Poliţiei Tmiş”, a declarat procurorul general Vasile Bâc, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

A venit la audieri şi a plecat cu cătuşe


Ieri după-amiaza, Kelemen a fost adus în cătuşe la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată. „Instanţa a hotărât arestarea numitului Kelemen Francisc pentru 29 de zile”, a declarat judecătorul Gheorghe Bugarsky. „Sunt nevinovat. Sunt acuzaţii nefondate”, a declarat Kelemen reporterilor Adevărul.

UPDATE Şeful mafiei imobiliare ţigăneşti timişorene, Ionelaş Cârpaci, a fost arestat preventiv VIDEO


Întâlnire după gratii


Kelemen a ajuns astfel după gratii alături de baştanului Ionelaş Cârpaci, bossul mafiei imobiliare din Timişoara, arestat pentru aceeaşi înşelăciune la începutul lunii mai. Cei doi sunt consideraţi artizanii unei ţepe de 500.000 de euro. Magistraţii spun că ei au condus reţeua care falsifica acte care purtau semnătura primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Kelemen şi Ionelaş intabulau terenurile primăriei în fals la Cartea Funciară Timişoara, apoi le vindeau cu sute de mii de euro. Una dintre firmele care au cumpărat cu 330.000 de euro un teren de la ei, în Calea Buziaşului, a construit un complex rezidenţial acolo.

A lucrat cu funcţionari publici şi notari


Procurorii şi magistraţii susţin că Ionelaş şi Kelemen au lucrat cu funcţionari şi notari publici. Ei au reţinut că „sunt indicii temeinice că Ionelaş, împreună cu Kelemen Francisc, Todor Sorin Johann, Cârpaci Crăciun şi alţi făptuitori (n.r. funcţionarii publici Constantin Pascu şi Petru Turpan, dar şi notarii timişoreni Safta Criste şi Teodora Noţingher) s-au constituit într-o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având rol pe etape în acest sens”.

EXCLUSIV Ionelaş Cârpaci: „Pentru a salva adevăraţii vinovaţi, eu am fost arestat!"


Cârpaci, baştanul mafiei


Ionelaş Cârpaci, şeful unui puternic clan ţigănesc din Timişoara, a mai fost anchetat de procurorii timişoreni, după ce în 2001 a încercat să pună mâna cu ajutorul unor acte false pe clădirea în care funcţionează Centrul Cultural Francez. El a încercat să legalizeze un contract de vânzare semnat în fals pe spatele unei facturi a unui hotel din Franţa. Ionelaş a fost anchetat timp de aproape şapte ani, apoi a fost trimis în judecată pentru fals. A scăpat de pedeapsă pentru că judecătorii au constatat că procurorii l-au trimis în judecată prea târziu.

CITEŞTE MAI MULTE DETALII DESPRE AFACERILE BAŞTANILOR VINERI ÎN ADEVĂRUL DE SEARA ŞI PE timisoara.adevarul.ro

Fantoma imobiliară din Timişoara

Cum se toarnă între ei boşii clanurilor ţigăneşti: „Au AKM-uri în podul palatului şi ştampile false ale Vămii"


OMUL INVIZIBIL AL MAFIEI IMOBILIARE ŢIGĂNEŞTI, CHEMAT LA BARĂ DE PRIMĂRIA TIMIŞOARA

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite