Liceanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat şi tatăl său fug de familiile distruse care cer daune de 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de bani gata Claudiu Hauptmann, de 19 ani, care a ucis şase oameni într-un accident rutier, a avut marţi primul termen în proces, la o zi după ce a absolvit clasa a XII -a.  Beizadeaua a fugit de rudele victimelor care îşi plângeau morţii pe holurile Judecătoriei Deta şi în sala de judecată. Ei i-au cerut ucigaşului despăgubiri de 1,5 milioane de euro, deşi tânărul nu  proprietăţi sau bunuri pe numele său.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI ÎN CARE AU MURIT ŞASE OAMENI

Primul termen în procesul tânărului care a provocat cel mai grav accident din Banat din 2009 a început cu o amânare la Judecătoria Deta. În sala de judecată, pe jumătate ocupată de rudele victimelor şi de avocaţii lor, Claudiu Hauptmann s-a prezentat îmbrăcat în negru şi însoţit de tatăl său. Asta după ce în urmă cu doar o zi, Claudiu Hauptmann (foto jos) s-a prezentat zîmbitor la ceremonia de absolvire a Liceului Diaconovici-Tietz din Reşiţa, unde au studiat şi tinerele pe care le-a ucis: iubita lui, Adelina, şi Delia, prietena acesteia, ambele de 18 ani, majoretele ale echipe de hanfbal UCM Reşiţa.

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)




EXCLUSIV Ce avere au părinţii vitezomanului ucigaş care a provocat carnagiul din Banat

image

Hauptmann şi tatăl său au sosit primii la Judecătoria Deta, ascunzându-se în ultima bancă din sala de judecată, în timp ce rudele victimelor şi avocaţii au ocupat mai bine de jumătate din încăperea  în care avea loc procesul. „Solicit o amânare, ca să îmi angajez un avocat", a solicitat tânărul magistratului care o să-i decidă soarta. „Este un tertip, o încercare a ucigaşului de a trage de timp, de a amâna judecata", a protestat avocatul Carmen Obârşanu, care reprezintă una dintre familiile victimelor.

EXCLUSIV Vitezomanul ucigaş a mai fost amendat chiar pe drumul pe care a provocat carnagiul cu şase morţi



„Hauptmann mi-a distrus familia"

Procesul s-a amânat, nu înainte ca victimele şi avocaţii lor să-i spună judecătoarei câţi bani îşi doresc de la şoferul teribilist. „Hauptmann mi-a distrus familia. Nu pot să mă gândesc decât la Delia, fiica mea, care se afla în maşina lui. Nu pot să mănânc, nu pot să dorm, nu pot să mai trăiesc", a spus ieri, printre lacrimi, Ion Roşianu (foto jos), care vrea 300.000 de euro daune de la ucigaş. Prietenul lui Hauptmann, Cristian Budaci, de 18 ani, care a supravieţuit, dar s-a ales cu multiple fracturi, cere 100.000 de euro.

Verdictul experţilor: vitezomanul ucigaş circula cu 160 de kilometri pe oră



Rudele cer daune morale uriaşe

image
image

În celălalt automobil implicat în accident, un Daewoo Espero care circula regulamentar, se afla Ovidiu Jurchiţa,  de 35 de ani. Soţia lui şi fiul rămas orfan, în vârstă de doi ani, cer 230.000 de euro. Stela Pârvulescu (foto jos) şi Maria Florea, care şi-au pierdut soţii în accident, cer împreună jumătate de milion de euro. „Un tânăr teribilist ne-a distrus familia. Trebuie să plătească pentru ce a făcut", a spus Stela Pârvulescu, care a plâns în sala de judecată. Pentru uciderea lui Ştefan Borlovan, de 27 de ani, şoferul maşinii care circula regumentar, părinţii îi cer lui Hauptmann despăgubiri în valoare de 340.000 de euro.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


image

Reşiţa: Fetele ucise în carnagiul din Banat au fost comemorate

Familia iubitei lui Hauptmann, ucisă în accident, nu a venit la proces


În 7 iulie 2009, când a condus automobilul Peugeot pe o ploaie torenţială şi a intrat pe contrasens, Hauptmann şi-a ucis şi iubita, Adelina Ardelean (foto jos), de 18 ani. Familia ei nu s-a prezentat ieri la proces şi nici nu a cerut despăgubiri. Tatăl lui Hauptmann a încercat să filmeze şedinţa de judecată, însă a fost împiedicat de un jandarm. Claudiu, care urmează să îşi dea examenul de bacalaureat în zilele următoare, a venit primul la proces şi a evitat să dea ochii la plecare cu victimele sale. Hauptmann şi tatăl său au rămas pe holurile Judecătoriei Deta, în urma rudelor.

image

Femeie ucisă de maşina şcolii de şoferi, care fusese izbită de o cisternă de 20 de tone. Medicii s-au chinuit 40 de minute să o resusciteze (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite