EXCLUSIV Ce avere au părinţii vitezomanului ucigaş care a provocat carnagiul din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Ce avere au părinţii vitezomanului ucigaş care a provocat carnagiul din Banat
EXCLUSIV Ce avere au părinţii vitezomanului ucigaş care a provocat carnagiul din Banat

În ultimii ani, părinţii lui Claudiu Hauptmann, tânărul de 18 ani care a produs un accident cu 6 morţi, au rulat afaceri oficiale în valoare totală de peste 2,8 milioane de euro.

CITEŞTE şi:

EXCLUSIV / Vitezomanul care a ucis şase oameni nu ştie nici după o săptămână că şi-a omorât iubita (VIDEO) 

EXCLUSIV / Vitezomanul ucigaş a mai fost amendat chiar pe drumul pe care a provocat carnagiul cu şase morţi

Reporterii din redacţia Adevărul Holding din Reşiţa vă prezintă, în exclusivitate, o investigaţie care face radiografia averii familiei Hauptmann, familie înstărită al cărei copil, Claudiu Hauptmann, a comis cel mai înfiorător accident rutier din ultimii ani înregistrat în Banat. Banii părinţilor lui Claudiu s-au dovedit blestemaţi pentru că tocmai ei au produs contextul nefericit care a dus la consumarea unei tragedii fără precedent în Reşiţa.

Ducea o viaţă de vis

Banii familiei Hauptmann i-au permis tânărului de 18 ani să ducă o viaţă liniştită şi să primească lucruri pe care alţii de vârsta lui nici măcar nu le visează. Elev în clasa a XI-a, la cel mai bun liceu din oraş, Bastilia, Claudiu avea permis de conducere şi maşină la scară. Este vorba de un autoturism Peugeot cu dotări din vârful gamei. Maşina a fost dată pe mână tânărului de numai 18 ani, care încă nu terminase liceul, după ce anterior părinţii i-au cumpărat motocicletă.

image

Cum aduc banii nefericirea

În ziua nefastă în care s-a consumat tragedia de pe drumul care duce la Timişoara, Claudiu a plecat la cumpărături în magazinele luxoase din Iulius Mall, la 100 de kilometri distanţă. Tânărul a luat-o cu el pe Adelina Ardelean, iubita lui şi încă doi colegi de clasă: Delia Roşianu şi Cristian Budaci.

image

Drumul de întoarcere de la magazinele de lux din Timişoara a fost ultimul pentru cele două fete dar şi pentru alţi patru bărbaţi, un inginer şi trei muncitori aflaţi într-un Espero cu care s-a izbit maşina Peugeot condusă de Claudiu cu peste 130 de kilometri pe oră, pe o ploaie torenţială. Toată această grozăvie se petrecea în timp ce părinţii băiatului, Elena şi Doru Hauptmann, îşi terminau concediul petrecut în Tenerife, cea mai mare din cele şapte insule Canare din Oceanul Atlantic, destinaţii de lux.

Grosul banilor a venit din benzinării
 
Soţii Hauptmann deţin în Reşiţa trei societăţi comerciale: Done Oil SRL, Nana SRL şi Nana Agroturism SRL. Primele firme se ocupă cu vânzarea de carbuanţi, familia Hauptmann operând două din bezinăriile din oraş. Una este la intrarea în Reşiţa, la Câlnic iar alta este în zona Triaj, unde există şi un restaurant dar şi o spălătorie.  De aici au venit grosul banilor familiei, cifra totală de afaceri a celor două societăţi, în ultimii patru ani declaraţi la Registrul Comerţului, fiind de peste 2,8 milioane de euro. 


 
Pensiune de 750.000 de euro

image

Pe firma Nana Agroturism SRL, familia Hauptmann a încercat ridicarea unei pensiuni în apropierea Camerei de Comerţ din Reşiţa. Proiectul a demarat în 2006 pe fonduri SAPARD. Clădirea este la roşu şi a fost scoasă la vânzare pentru suma de 750.000 de euro.  Exact lângă pensiune a mai fost turnată fundaţia unei alte construcţii a firmei Nana SRL. Soţii Hauptmann au renuţat la terminarea pensiuni, demarată pe fonduri europene acum doi ani.

Au renunţat la turism

De doi ani Aurelia Fânaru păzeşte şantierul şi construcţia ridicată acolo, chiar lângă „Camera de Comerţ”. „Construcţia este de vânzare, dacă citiţi acolo sus este afişul acela mare, aveţi şi numărul de telefon să sunaţi. Domnul mai vine pe aici, dar acum n-a mai trecut, că a avut un necaz cu copilul. Dar e un om de treabă, puteţi vorbi cu dânsul. Îl găsiţi ori la „Mol” la Câlnic ori la Triaj. Eu de anul trecut sunt de pază aici, că păzesc şi barăcile constructorului” a spus femeia.

O mare ironie a destinului

Accidentul comis de băiatul soţilor Hauptmann a provocat şi situaţii care nu pot fi explicate decât ca pe nişte ironii ale destinului crud care a lovit această familie. Pentru că cei patru bărbaţi ucişi în accidentul provocat de Claudiu Hauptmann se întorceau de la muncă, accidentul este anchetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, fiind asimilat legal şi unui accident de muncă. Ironia sorţii este că tatăl lui Claudiu, Doru Hauptmann este specialist în protecţia muncii. A absolvit un curs de securitate în muncă la Universitatea din Petroşani, unde a susţinut mai multe comunicări ştiinţifice. Este şi acreditat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru cursuri şi evaluări privind „securitatea muncii”, o altă activitate pe care o desfăşoară.

image

Cunoscuţii îi văd bine

Elena Hauptmann provine dintr-o familie din Reşiţa care deţine mai multe terenuri în oraş. Doru Hauptmann este pe jumătate german. Ambii soţi au lucrat la UCMR înainte de 1989, Doru Hauptmann ca inginer, iar soţia în producţie. S-au mutat împreună, în anul 1984, intr-un bloc din Centrul Civic al Reşiţei. Cunoscuţii îi văd foarte bine pe cei doi soţi. „Sunt nişte oameni cumsecade, serioşi şi care nu se comportau ca o familie de bani gata” a spus Dorinel Hotnogu, cunoscut om de afaceri din Reşiţa şi fost viceprimar la oraşului.. „Familie cu buni simţ, de oameni cinstiţi, care au făcut treabă” a spus Lucia Dumitru, o vecină de scară a familiei Hauptmann. Claudiu a fost descris ca fiind timid „Acest băiat era emotiv ca o fată, un copil extrem de cuminte”, a mai spus Lucia Dumitru.

Coşmarul care abia a început


„Nu ştiu ce să spun, vă rog să mă înţelegeţi. M-am trezit dintr-un vis într-un coşmar. Promit că voi reveni cu un telefon când voi fi în stare” a spus Doru Hauptmann. Acesta îşi petrece acum timpul în Timişoara, la spitalul la care este internat fiul lui şi va trebui să gestioneze în viitor o situaţie imposibilă.


"M-am trezit dintr-un vis într-un coşmar",

Doru Hauptmann, tatăl lui Claudiu 


Doru Hauptmann urmează să dea ochii cu părinţii fetelor ucise în accident, pe care îi cunoaşte bine. Va avea de înfruntat ani de înfăţişări în faţa instanţelor în procesul penal în care fiul lui va fi acuzat dar şi în procesele civile prin care victimele accidentului vor cere despăgubiri. Va trebui să înveţe şi să îl înveţe pe fiul lui cum să trăiască restul vieţii cu conştiinţa încărcată de moartea a şase oameni. Va avea o viaţă de coşmar.

Click AICI pentru a afla ce pedeapsă penală riscă tânărul


Afacerile legale ale soţilor Doru şi Elena Hauptmann

SC DONE OIL SRL,  din 1999: comerţ al carburanţilor / Reşiţa, strada Golului

An bilanţ              cifra de afaceri în euro     număr angajaţi

2007                            353.409                                 19
2006                         1.482.559                                 11
2005                            335.795                                 19
2004                            288.698                                 23

SC NANA SRL, din 1992: comerţ al carburanţilor / Reşiţa, strada Golului

An bilanţ              cifra de afaceri în euro     număr angajaţi

2007                                334.860                                  11
2006                                   32.739                                 13         
2005                                      date necunoscute               
2004                                      date necunoscute

SC NANA EGROTURISM SRL, din 2005: hoteluri / Reşiţa, strada Golului

Societatea a fost înregistrată în 2005, cifra de afaceri şi numărul de angajaţi nu sunt cunoscute. S-au declarat pierderi în valoare totală de peste 1.300 de euro.


VIDEO EXCLUSIV: Vitezomanul ucigaş în maşina cu care a provocat carnagiul, înainte de a ajunge la faţa locului echipajele de descarcerare. Înregistrarea a fost făcută de martorii oculari ai accidentului. 


ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE!

Persoanele care sunt sensibile sunt sfătuite să nu privească aceste imagini





VIDEO: Accidentul provocat de Claudiu Hauptmann relatat de posturile Tv locale

ANALOG TV

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite