Judecătorii timişoreni: „Tăierea pensiilor şi salariilor nu e legală şi încalcă legislaţia CEDO"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională conform art. 146 lit. a din Constituţia României pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii pachetului de acte normative pe care guvernul îşi asumă răspunderea.

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat în instanţă pe bossul unui clan ţigănesc care a scos pistolul la judecătorii Tribunalului Timiş

Magistraţii timişoreni susţin că fundamentarea legală a masurilor de reducere a salariilor si pensiilor angajaţilor din sistemul bugetar prin invocarea dispoziţiilor art. 53 din Constituţia României este eronata, iar în cazul măsurii de desfiinţare a pensiei de serviciu a magistraţilor se încalcă dispoziţiile constituţionale şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Judecătorii Curţii de Apel Braşov iau atitudine împotriva Guvernului

„Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis să salute și să susțină Programul de măsuri urgente privind apărarea independenței puterii judecătorești și a dreptului cetățeanului la un tribunal independent, propus de Asociația Magistraților din România", a declarat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

(GALERIE FOTO) Procurorul general şi-a făcut plinul cu ziarul Adevărul de Seară în care este criticat


Judecătorii nu fac grevă

Judecătorii timişoreni au hotărât să mandateze Asociațiile profesionale ale magistraților din România  să înainteze către fiecare grup parlamentar declaraţia care conţine poziţia corpului profesional al magistraţilor, cu solicitarea de a ţine cont de părerea magistraţilor la momentul la care parlamentarii îşi vor da votul asupra moţiunii de cenzură ce s-a anunţat public că va fi depusă în procedura parlamentară de asumare a răspunderii Guvernului.

S-a decis sa se amâne stabilirea unei alte forme de protest , considerându-se că este prematură la acest moment, în raport cu calendarul anunțat pentru votarea în Parlament a proiectelor de legi, respectiv parcurgerea procedurii prevăzute de inițierea moțiunilor de cenzură precum și a controlului de constituționalitate ce va fi efectuat de Curtea Constituțională a României.

Cum a pierdut justiţia din Timişoara procesul de jumătate de milion de euro cu grefierele

Cazul bătrânului trimis de Justiţie să moară de frig în pădure


Femeia de serviciu de la Tribunalul Timiş coase filele la dosarele de faliment


Judecătoria fantomă cu niciun proces: sute de oameni sunt umiliţi de Ministerul Justiţiei

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite