Judecătorii Curţii de Apel Braşov iau atitudine împotriva Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii solicită reprezentantului puterii judecătoreşti să atace la Curtea Constituţională pachetul de acte normative  pe care guvernul îşi asumă răspunderea.

Ieri a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Braşov. În cadrul întrunirii, magistraţii au decis să ceară ajutor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională decizia Guvernului de a reduce salariile şi pensiile de serviciu ale magistraţilor.

În opinia judecătorilor, pachetul de acte normative pe care guvernul îşi asumă răspunderea este neconstituţional, motiv pentru care ei cer puterii judecătoreşti să sesizeze Curtea Constituţională.

Totodată „se mandatează Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România  să înainteze către fiecare grup parlamentar declaraţia care conţine poziţia corpului profesional al magistraţilor, cu solicitarea de a ţine cont de părerea magistraţilor la momentul la care parlamentarii îşi vor da votul asupra moţiunii de cenzură ce s-a anunţat public că va fi depusă în procedura parlamentară de asumare a răspunderii Guvernului. Se amână stabilirea unei alte forme de protest pe care urmează să o adopte Adunarea Generală până la momentul modificării stării de fapt actuale", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite