EXCLUSIV : Ipoteză şocantă în cea mai bizară crimă din Banat: un om de afaceri înjunghiat, bănuit de contrabandă cu arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul morţii lui Dan Tripa s-a plimbat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş la procurorii DIICOT şi înapoi, pentru că omului de afaceri timişorean a fost bănuit de contrabandă cu arme.

Dacă ar mai fi trăit, Dan Tripa ar fi fost cercetat pentru că a introdus în ţară o armă de vânătoare nedeclarată. Cum însă a murit, dosarul este închis, iar cazul a revenit pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Crimele ciudate care au îngrozit Banatul. GALERII FOTO

Asasinarea unui afacerist îi încurcă pe poliţiştii incompetenţi: doi ani de piste greşite

„Dosarul a fost la noi, pentru că în urma percheziţiei s-a găsit o armă pe care s-a bănuit că victima a introdus-o în ţară fără să o declare la vamă, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de contrabandă cu arme. Ţinând cont de faptul că persoana a decedat şi nu aveam pe cine să tragem la răspundere penală, s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar dosarul a fost retrimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş", ne-a spus procurorul Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara. Procurorii de la Parchetul de pe Tribunalul Timiş continuă investigaţiile şi speră să îl prindă cât mai repede pe autorul/autorii oribilei crime. „Se fac investigaţii în urmărirea proprie a procurorului, în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale. La ora actuală am dispus efectuarea unor expertize şi verificăm mai multe informaţii", ne-a spus Ion Braşoveanu, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO!

image

Ucigaşii lui Tripa, scăpaţi de armele dispărute de la Ciorogârla

În seara zilei de 8 aprilie 2009, Dan Tripa, de 52 de ani, proprietarul unei firme de echipamente electronice, a fost găsit mort în baia casei, plin de sânge, cu un cuţit înfipt în gât şi un pistol cu bile în mână. Bărbatul a fost descoperit de fosta soţie şi de fiul acestuia. După ce l-au ucis pe Dan Tripa, criminalii au luat mai multe bunuri de valoare din casa de pe strada Mureş şi au dispărut cu tot cu maşina acestuia. Ulterior autoturismul a fost descoperit pe strada Ovidiu Balea.

Cazul Tripa şi carnagiul din Banat: eşecurile oamenilor legii din anul 2009

Eşec al Poliţiei Timiş: asasinarea afaceristului Dan Tripa, anchetată de procurorii antitero

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite