Ionelaş încearcă să scape de cătuşe invocând tensiunea, diabetul şi mizeria din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recursul la decizia de arestare a lui Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci se va judeca săptămâna care urmează la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În primă fază, Ionelaş a cerut eliberarea pe motiv că este bolnav cu inima, are probleme cu tensiunea, diabet şi nu rezistă în mizeria din arest.

Imediat după decizia judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara, de arestare a lui Ionelaş Cârpaci, baştanul a depus recurs. Acesta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în zilele următoare. Potrivit unor surse de la Curtea Supremă, dosarul în care este arestat Ionelaş nu a fost programat pentru judecare. Până când va fi urcat în dubă şi dus la Bucureşti pentru recurs, Ionelaş stă cuminte în celula din arestul Poliţiei Timiş.

Citeşte şi:


Soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, audiată în dosarul naşului mafiei ţigăneşti din Timişoara







Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta



Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti





„Nu a făcut niciun fel de scandal şi nici nu a cerut nimic special. Împarte camera cu alte persoane arestate preventiv”,
a spus o sursă din Poliţie. Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, a fost reţinut miercuri în jurul prânzului şi dus în arestul Poliţiei Timiş. Nu a zăbovit acolo mai mult de trei ore, dar a fost suficient cât să se îngrozească de condiţiile din arest. Când a fost prezentat judecătorului pentru arestare, în aceeaşi zi, Ionelaş a invocat, pentru eliberarea sa, condiţiile grele din arest şi faptul că este bolnav. „Invocă şi faptul că este bolnav, suferind de inimă, tensiune şi diabet şi că în arest sunt condiţii grele”, arată un document de la dosar.

„Probabil, pentru a salva de la măsuri legale pe adevăraţii vinovaţi, am fost eu arestat”, Ionelaş Cârpaci

Reţeaua lui Cârpaci: notari şi funcţionari


Ionelaş Cârpaci a fost arestat preventiv 29 de zile printr-o decizie a Sceţiei Penale a Curţii de Apel Timişoara, emisă miercuri seara. Acesta a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Numele grele care apar în dosarul de arestare a lui Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci sunt ale notarilor Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, şi Teodora Noţingher . Acestora li se adaugă funcţionarii de la Cadastru, Remus Crudu şi Petre Turpan, dar şi angajaţii Primăriei Timişoara, Constantin Pascu şi consilierul juridic Cristina Vasilescu. Pe lângă cei amintiţi mai apar Francisc Kelemen, Crăciun Cârpaci, Manuel Comşa, Aurelia Popescu şi Sorin Johann Todor, asociaţi ai lui Ionelaş, fiecare având câte un rol în afacere. „Se poate reţine că sunt indicii temeinice că inculpatul şi alţi făptuitori s-au constituit într-o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având rol pe etape în acest sens", arată procurorul de caz în cererea de arestare a baştanului Ionelaş Cârpaci. Probele pe care se bazează cererea procurorului sunt coroborări ale pieselor din „puzzle": înscrisuri, documente ale martorilor şi învinuiţilor, dar şi expertize realizate în anchetă.  Citeşte aici mai multe detalii despre arestare!

image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite