EXCLUSIV Fost senator, cu fiul „săltat” din vamă: „Regele pe trei judeţe e Falcă. Frunzăverde e prea isteţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pescarii” de la DNA care au aruncat în urmă cu două zile „năvodul” în vama Moraviţa l-au prins în plasă şi pe fiul fostului senator PSD, Viorel Matei. După acest moment, fostul senator a spus: „copiii ăştia o să spună tot pentru că numai un debil mintal nu se prinde ce-i acolo”. De asemenea, Viorel Matei a spus că pe tabla de şah desenată de sindicalişti, regele din Vestul ţării este primarul Aradului, Gheorghe F

UPDATE: Fiul fostului senator, Lilian Matei, a fost reţinut şi prezentat în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Matei este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată.

Viitor lucrător vamal din Iaşi: „România este ţara şpăgilor“

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce decizie s-a luat în cazul fostului senator, dar şi alte detalii

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Încă dinainte de a afla de soarta fiului său, Viorel Matei s-a declarat liniştit şi sigur de faptul că, ofiţerul Lilian Matei, va scăpa pentru că este curat ca lacrima. Fostul senator a explicat însă în ce conjuncturi a ajuns fiul său de la Sânnicolau Mare la Moraviţa, susţinând că a fost plănuit totul. „Fiul meu lucra pe zona Sânnicolau Mare, şef pregătire, fără nicio tangenţă cu vama. Acum 45 de zile îl detaşează la Moraviţa, nu la cerere, ci pentru că aşa au vrut ei. În ultimele 40-50 de zile a lucrat pe fâşia verde sub comandă. La descinderi au fost ridicaţi doi fraieri detaşaţi de 45 de zile şi nu sunt luaţi cei care plecau cu sute de mii de euro de acolo”, a spus Matei.

GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ

„Copiii ăştia sunt fomişti. O să spună tot”



Fostul senator a spus că a vorbit cu fiul său la telefon şi i-a zis că 99 la sută dintre ei sunt tineri care trăiesc din salariu, abia reuşind să-şi plătească chiria. „Mi-a zis «tati sunt oameni care nu au ce pune pe masă şi dintre ofiţeri suntem doi care am fost detaşaţi de 45 de zile». Părerea mea este că de data aceasta copiii ăştia vor coopera şi vor spune adevărul. Ei ştiu care este filiera şi unde se duc banii pentru că este traficul greu, care se face pe acte”, a mai spus Matei. Acesta a spus că în momentul în care a fost detaşat i-a spus fiului că ceva nu miroase a bine. „Tati, dar sunt militar, trebuie să respect ordinul”, i-ar fi spus Lilian Matei tatălui său. „Eu sunt foarte relaxat pentru că ştiu că nu a făcut nimic. Chiar dacă îl reţine învaţă un lucru. În perioada băsesciană nu trebuie să execuţi ordine imbecile în Armata Română. Probabil va învăţa să facă o diferenţă între ce trebuie să faci în armată şi ce nu trebuie să faci”, a mai spus Matei.

PREMIERĂ: Vameşii şi poliţiştii acuzaţi că au luat şpagă, plimbaţi prin toată ţara cu elicopterele

image

ȘPAGĂ Caracatița corupției din Vama Naidăș a ajuns sub lupa magistraților


Ce ştie Matei?

În cadrul interviului acordat pentru „Adevărul”, Viorel Matei a făcut şi câteva declraţii incendiare. „Îi duce pe copiii ăştia înghesuiţi pe la Bucureşti şi-i lasă pe ăia care au vile, maşini, milioane de euro, care au averile pe alţii. Numai eu ştiu în Timiş vreo 10-15 multimilardari şi mă simt ca un dobitoc că îmi râd în faţă gândindu-se «uite fraierul, l-am f...t şi prin fiu-su», a adăugat Viorel Matei.

Mutare de şah-mat

Fostul senator de Timiş nu se sfieşte să vorbească pe şleau despre culisele numirilor şi demiterilor din vămi, susţinând că ecuaţia este simplă şi „numai un debil mintal nu-şi dă seama”. „Chiar crede cineva că suntem un popor de nebuni? Nu se ştie cine e regele pe trei judeţe!? E Falcă. Cum vă explicaţi că de un an de zile toate vămile cu sârbii sunt coordonate de la Arad? Toate au venit cu coordonare, majoritatea şefilor sunt veniţi de pe Arad, trimişi atât pe Caraş cât şi pe Timiş. Este corect să vii din Arad şi să mergi la marginea judeţului Timiş când ai proprii tăi poliţişti de frontieră!? Ce, în Timiş nu sunt poliţişti de frontieră? Şeful Inspectoratului nu avea nicio putere pentru că detaşările se fac la nivel înalt”, a tunat Matei.

Vameşii şi poliţiştii strângeau şpaga în căciulă : 5.000 de euro pe tură

Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Gheoghe Falcă: „Să prezinte probe”

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu a vrut să comenteze foarte mult declaraţiile lui Matei, despre care spune că nici nu îl cunoaşte. „Nu ştiu cine e Matei. Omul ăla trebuie să prezinte probe. Un om responsabil trebuie să dea documente, probe, ce vrea el, să le dea la instituţiile statului. Restul e aruncare cu noroi ceea ce nu mă interesează, este de domeniul lor. Pentru ei, Dumnezeu să-i ţină sănătoşi şi în pază”, a spus Falcă. Referitor la acţiunile din vămi, Gheorghe Falcă a spus doar atât: „E foarte bine. Ar fi culmea să am altă părere”.

„Frunzăverde e prea isteţ”

Viorel Matei a vorbit şi despre poziţia lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, la adresa căruia are numai cuvinte de laudă, deşi sunt rivali pe scena politică. „Frunzăverde e prea isteţ să se bage în rahaturi. Au făcut acţiunea pe Naidăş crezând că  îl prinde, că a pus botul. Nu, Frunzăverde e un băiat deştept. A făcut multe pentru judeţul Caraş, au noroc că au un preşedinte ca el şi Frunzăverde nu-l pupă în c..r  nici pe Băsescu nici pe Boc”, a mai spu fostul senator.

EFECTUL DESCINDERILOR: Un bărbat a murit de inimă rea, după ce soția sa a fost săltată de mascați

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite