Ucigaşul cu Ferrari cere anularea sentinţei prin care a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Adrian Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Adrian Cocoană, condamnat la închisoare cu executare după ce a provocat un accident rutier soldat cu moartea unui tânăr nevinovat, vrea cu orice preţ să iasă din puşcărie înainte de termen. Pentru asta, Cocoană a apelat la o cale extraordinară de atac a sentinţei definitive.  

La scurt timp după ce a fost încarcerat, Adrian Cocoană a început operaţiunea „eliberarea”, implicându-se în activităţile culturale pentru spectacolul de Crăciun. Ucigaşul cu Ferrari nu mai are însă răbdare să câştige zile prin muncă pentru a putea fi eliberat condiţionat şi a depus o cerere de „contestaţie în anulare”. Prin solicitarea depusă la Curtea de Apel Craiova, Cocoană cere, practic, anularea sentinţei prin care a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare. „Este o cale extraordinară de atac, dar de obicei astfel de cereri se resping, fiind aprobate numai în cazul în care s-au comis erori grave în emiterea ultimei sentinţe”, a explicat un specialist în Drept Penal. 

Primul termen din procesul prin care Cocoană cere anularea sentinţei prin care a fost condamnat a avut loc în 10 februarie, la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii de aici au dispus amânarea cauzei pentru desemnarea unui avocat pentru Cocoană. Următorul termen este programat în 9 martie. 

Condamnat la patru ani de închisoare

Adrian Cocoană îşi amână procesul la nesfârşit cu ajutorul avocaţilor

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia. Cocoană s-a predat Poliţiei Rutiere Timişoara a doua zi şi a fost arestat preventiv. A fost cercetat şi trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Timiş pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Acesta a stat arestat preventiv numai câteva luni, până când dosarul lui a ajuns la Tribunalul Dolj, unde a fost pus în libertate imediat. Ulterior s-a aflat că preşedintele completului care a dispus eliberarea este acelaşi judecător acuzat de nereguli în dosarul Gorbunov. Într-un final, Cocoană a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. 

Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE CU COCOANĂ ÎN SRI LANKA

Ucigaşul cu Ferrari, Adrian Cocoană, a ieşit din toate firmele în care era asociat si administrator, la o lună după ce a fost condamnat să achite trei milioane de lei familiei tânărului peste care a dat cu Ferrari. El era acţionar la două filme de dezvoltare imobiliară, din care a ieşit în august şi septembrie 2010, după ce în luna iulie a fost condamnat de instanţă să plătească despăgubirile morale.

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a încercat să tragă în piept asigurările cu 16.000 de euro 

Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!" 

image

 Cocoană a renunţat la firma Nuevas Cassa, în august 2010, în favoarea altui asociat, firmă pe care a fost cumpărat automobilul Ferrari cu care Adrian Cocoană şi-a ucis victima. După câteva săptămâni, Cocoană s-a retras din cea de-a doua firmă în care era asociat: South Park Residential, care se ocupa tot de proiecte imobiliare. El a rămas acţionar la o firmă de taxi care nu produce nimic, înfiinţată în anul 2003, al cărei obiect de activitate este taximetria.

 Cum şi-a pierdut Cocoană vila

 Cocoană s-a scăpat rapid şi de vila sa, luând un împrumut greu de returnat de la o cunoştinţă a sa, care este acum proprietara vilei sale. Ucigaşul cu Ferrari a luat un împrumut de 65.000 de euro în septemebrie 2009, pe care l-a garantat cu o casă şi un teren aflate în apropiere pe „Fâşia Gaza” din Timişoara.

Liceanul de bani gata care a ucis cu 160 km/h i-a şocat până şi pe medicii legişti: "Au explodat inimile în cele patru victime 

VIDEO FOTO Timişoara: Beizadeaua care a omorât şase oameni

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)


Timişoara: Vitezomanul de 18 ani care a produs carnagiul din Banat şi-a revenit (GALERIE FOTO)

Şase vieţi pierdute într-o goană spre moarte (GALERIE FOTO)

Familia vitezomanului învârte milionae

EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital
 

Şoferul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat nu ştie că şi-a omorât iubita!

EXCLUSIV Şoferul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat a aflat ce a făcut şi a intrat în depresie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite